Mercedes-Benz Sprinter 2005: Gsprinter 316cdi start slecht, schokkend, bij warme motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: 316cdi, Motorinhoud (cc): 2700, Vermogen (kw): 168

Mijn Sprinter 316cdi van 2005 start bij koude motor perfect. Bij warme motor daarentegen krijg ik hem pas na twee of drie pogingen aan de praat. Hij stuitert heen en weer bij het starten. Als ik daarentegen het contact aanzet, enkele seconden wacht en start met het gaspedaal ingedrukt start hij na een tweetal schokken. Dit is begonnen rond de 100000 km, toen af en toe, maar het laatste jaar is dat altijd bij een warme start.Startaccu is nog pas vervangen.
Motormanagement al diverse keren uitgelezen en daardoor nokkenaspositiesensor, krukassensor en raildruksensor vervangen zonder resultaat.
Tevens werd het drukregelventiel vervangen. brandstofdarmen vernieuwd
Verstuivers lekken niet.
Een 316cdi start bij normale buitentemperatuur zonder voorverwarming van de gloeikaars.
Misschien toch best nog de watertemperatuursensor en/of temperatuursensor inkomende lucht vervangen en als dat niet helpt de startmotor. Overigens eens gestart rijdt de Sprinter prima. Sprinter heeft 200000 km nu. Iemand een ander advies ?

Mobilhomertje

Geplaatst door Mobilhomertje (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (265), 7 maanden geleden

Waarom alles meteen vervangen?
Als je bij het uitlezen in de live data kijkt kun je toch perfect zien of bv. temperatuursensoren de juiste waarden afgeven?

Mobilhomertje (0), 7 maanden geleden

Volgens de garage zit er een vertraging van 15 sec op het uitlezen. De warme motor start wel na ongeveer 10 seconden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.