Mercedes-Benz Sprinter 2009: Stuurhuis Speling/Knakken

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: OM 646.984, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 65

Goedendag Allen,

Ik ben in het bezit van een Mercedes Sprinter W906 (bj. 2009), nu het volgende probleem:

Bij het verdraaien van het stuur klinkt (en voel je) een knakkend geluid. Auto is onlangs bij de garage geweest, heeft zoiezo 2 nieuwe draagarmen en 2 nieuwe stuurkogels (buitenste) gekregen en is uitgelijnd.

De kruiskoppeling lijkt/voelt okay, bij verdraaien stuurwiel voel je de knak in het stuurhuis optreden, tevens is de auto wat zoekerig.

Heeft iemand dit eerder bij de kop gehad met zo'n Sprinter?
Ik lees vele dingen over tandheugelverstellingen in stuurhuizen, maar kan echter niks vinden over zo'n Sprinter.

oh ja, nog een kleine toevoeging: Ik heb ook het idee dat ik steeds meer oneffenheden in de weg, in het stuur verneem, zoals bijvoorbeeld hobbels e.d.

Wie heeft hier een antwoord op?

marcel331

Geplaatst door marcel331 , lid sinds 15 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

2 Reacties

harry4203 PRO, 4 weken geleden

Geen schokdemper defect voor? Dat komt nog wel eens voor. Heb echter voor dat knakken ook wel eens een stuurhuis vervangen, maar check iig eerst de schokdempers.

    Dankjewel voor je reactie,

    Dat het gevoel in het stuur word doorgegeven, van een schokbreker zou kunnen komen, zou ik kunnen begrijpen idd. Maar zelfs bij stilstand en het stuur verdraaien voel je duidelijke knakken uit het stuurhuis komen, kan dit ook van schokbrekers komen? - marcel331, 4 weken geleden

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Zit er geen bout los van stuurhuis of frame .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.