Mercedes-Benz Sprinter 2009: Stuurhuis Speling/Knakken

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: OM 646.984, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 65

Goedendag Allen,

Ik ben in het bezit van een Mercedes Sprinter W906 (bj. 2009), nu het volgende probleem:

Bij het verdraaien van het stuur klinkt (en voel je) een knakkend geluid. Auto is onlangs bij de garage geweest, heeft zoiezo 2 nieuwe draagarmen en 2 nieuwe stuurkogels (buitenste) gekregen en is uitgelijnd.

De kruiskoppeling lijkt/voelt okay, bij verdraaien stuurwiel voel je de knak in het stuurhuis optreden, tevens is de auto wat zoekerig.

Heeft iemand dit eerder bij de kop gehad met zo'n Sprinter?
Ik lees vele dingen over tandheugelverstellingen in stuurhuizen, maar kan echter niks vinden over zo'n Sprinter.

oh ja, nog een kleine toevoeging: Ik heb ook het idee dat ik steeds meer oneffenheden in de weg, in het stuur verneem, zoals bijvoorbeeld hobbels e.d.

Wie heeft hier een antwoord op?

marcel331

Geplaatst door marcel331 (60) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (930) PRO, 7 maanden geleden

Geen schokdemper defect voor? Dat komt nog wel eens voor. Heb echter voor dat knakken ook wel eens een stuurhuis vervangen, maar check iig eerst de schokdempers.

    Dankjewel voor je reactie,

    Dat het gevoel in het stuur word doorgegeven, van een schokbreker zou kunnen komen, zou ik kunnen begrijpen idd. Maar zelfs bij stilstand en het stuur verdraaien voel je duidelijke knakken uit het stuurhuis komen, kan dit ook van schokbrekers komen? - marcel331 (60), 7 maanden geleden

kaleido 1 (2665) PRO, 7 maanden geleden

Zit er geen bout los van stuurhuis of frame .

check

Beste antwoord, geplaatst door vwfan (5) PRO, 5 maanden geleden

in de stuuras vanaf je stuur heb je een kruiskoppeling deze zit onder het dahboard, hier zit ook een schuifstuk onder, spuit hier een wat olie in en draai het stuur rond waarschijnlijk word het snel minder.

marcel331 (60), 5 maanden geleden

Het heeft even op zich laten wachten, vandaag beide kruiskoppelingen ingespoten. Het knakkende gevoel en doorslag in het stuur kwam daadwerkelijk uit de bovenste kruiskoppeling. Nu geen kankken meer, ook geen doorslag van hobbels meer in het stuur. 🥳🥳

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.