Mercedes-Benz C-Klasse: Handrem problemen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: c220 cdi

Beste

ik was op weg naar mijn huis en ik wou even stoppen bij de supermarkt en toen ik mijn "voetrem"(:handrem) indrukte heb ik het gevoel dat de kabel brak(en het pedaal vd voetrem is héél licht geworden, als ik het indruk) dus gewoon heel rustig naar huis gereden met de waarschuwing op mijn dashboard dat de handrem nog ingedrukt zat(wat niet het geval was want de "voetrem" pedaal was gewoon boven) EN ik "vind" dat de auto niet geremd zit...


met vriendelijke groeten, miguel

mabb1988

Geplaatst door mabb1988 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

dan zit er niks anders op om te kijken of laten kijken wat er stuk is gegaan.
waarschijnlijk is de kabel het probleem maar je zult dat eerst moeten onderzoeken.
voor het zelfde geld is het het mechanisme wat stuk is.

groetjes jan.

mabb1988 (0), 15 jaar geleden

ik kom net van buiten en de "waarschuwing op het dashboard" komt niet meer op(waarschijnlijk omdat ik het pedaal tot helemaal boven "handmatig" heb gedaan) en de auto is ZEKER niet geremd( ik heb een toertje gemaakt nu zonder melding op het dashboard )

mvg, miguel

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

indien u technichs onderlegt bent anders garage opzoeken

onder achterste zitbank -- ijzere plaat 2kleine schroeven uitdraaien -- zult u het handremkabel mechanisme zien -- vermoet een van de kabels van het stelmechanisme gesprongen -- terug monteren en afstellen en klaar

Ps: handrem en voetrem zijn twee afzonderlijke remmen

mabb1988 (0), 14 jaar geleden

hallo

PROBLEEM OPGELOST...

het was precies wat willy9 zei! een van de kabels was gesprongen(:los gekomen, niet kapot) ik heb het terug gemonteerd en afgesteld en voilà... de goedkoopste reparatie tot nu toe :)

bedankt @ willy9

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.