Mercedes-Benz C-Klasse: haperende automaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 180 kompressor

Ongeveer één maand geleden wilde de pook niet vanuit de P naar de andere standen. Na opnieuw starten en nogmaals op rempedaal drukken ging het weer. Nu drie dagen gelden hetzelfde probleem nadat de wagen een tijdje had stilgestaan. Nu moest ik drie maal opnieuw starten totdat het weer wel ging.
In dit type is geen sprake van een achterlichtschakelaartje.
De computer geeft nu aan dat het apparaat dat de verbinding tussen rempedaal en automaat vervangen dient te worden á 850 euro ex BTW.

In november zijn nieuwe remblokken aangebracht. Het rempedaal voelde raar aan. Ik ben teruggegaan naar de garage. Als ik het rempedaal indruk heb ik het gevoel dat het langzaam wegzakt. Ik herken dat van vroeger bij oude fordjes waar lucht in remleidingen is blijven hangen. Ik vond het raar dat nu bij een mercedes te ervaren.

Mijn vraag: kan het zijn dat er lucht in de remleidingen zit waardoor het apparaat dat de automaat moet vrijgeven niet goed in actie komt?

graag hulp.

EPSwarrior

Geplaatst door EPSwarrior (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

frans49 (0) PRO, 14 jaar geleden

NEE , heeft er niets mee te maken .

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

Schakelboks is heel waarschijlijk defect vervangen zal de enige oplossing zijn wil u niet op een zeker moment onderweg in panne staan --is inderdaad een duur onderdeel

EPSwarrior (0), 14 jaar geleden

Hallo Frans en Willy,

bedankt voor jullie reacties.
Willy wat bedoel je met de Schakelbox?
Voorzover ik begrepen heb moet een onderdeel achter het schutbord ter hoogte van de voeten van de passagier vervangen worden.

vriendelijke groet,

Kees veerman

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

de versnellingspook blok bedoel ik met schakelboks

EPSwarrior (0), 14 jaar geleden

Waar ze het nu in de garage over hebben zit in ieder geval niet bij de schakelpook van de automaat.
Het is een of ander technisch hoogstandje dat zich op de reeds door mij beschreven plaats bevindt.

groet,

Kees

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

en toch vermoet ik dat het de schakelboks is (350€ ) als ik me goed herrinner --- volgens uw schrijven zou het de stuureenheid van de versnellingbak zijn die zit aan de voeten van de passagier Graag de oplossing nadien ben beniewd

frans49 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zal wel de schakelbox zijn zoals willy aangeeft . Bij mercedes EWM genoemd Eletronische Walhebel Module .suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.