Mercedes-Benz E 320 CDI: heftig schudden koude motor bij langer stil staan

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 165

Hi, Ben benieuwd of dit jullie bekend voorkomt. Heb al een tijdje het volgende probleem.
Af en toe bij het starten van de auto begint de motor zeer heftig te trillen. Echt op het niveau dat rijden geen optie is en je de auto meteen weer uitzet. Meestal slaat de motor na een aantal keer starten wel netjes aan en dan is het probleem ook meteen weg. Zowel bij stationair draaien al bij rijden. Heeft dus niet zoveel met temperatuur te maken. Nu rijdt ik bijna iedere dag met de auto en treedt dit zeer sporadisch op. Echter afgelopen maandag was het weer zover en wat nu begint op te vallen is dat dit probleem vooral lijkt voor te doen wanneer de auto langer dan een dag heeft stil gestaan. Ik begin dan ook te vermoeden dat er bij lang stil staan brandstof weg lekt uit de motor en dit door een aantal keren te starten weer op het goede niveau komt, maar voor het zelfde geval zeg ik nu iets heel doms. Voor de volledigheid, het heeft niets te maken met moeite van aanslaan van de motor. Dat heb ik eerder gehad, maar dat was met verhelpen van gloeirelais opgelost. Dat was hoesten opstarten wat vanzelf overging. De motor gaat nu wel aan, maar gebint heftig te schudden. Dit gaat niet vanzelf over.
Ben benieuwd of dit bekend voorkomt. Hij staat nu voor het weekend bij de Mercedes dealer om te kijken of het euvel zich maandag morgen voordoet. Zij hebben er echter al een paar keer naar gekeken en bij uitlezen geeft hij geen storingen. Begin langzaam bang te worden voor iets erg duurs aan motor....

jeewee320cdi

Geplaatst door jeewee320cdi , lid sinds 5 jaar geleden

2 Reacties

jeewee320cdi, 5 jaar geleden

Nou, gisteren de e weer bij de dealer opgehaald. Had sinds vrijdag stil gestaan en je raadt het al: startte probleemloos. Nomaals alles uitgelezen, maar geen enkele storing te vinden. In overleg met de monteur nu besloten maar even door te rijden totdat het euvel frequenter voorkomt. Blijf me echter aanbevolgen houden voor tips van mensen die deze klacht herkennen.
Op het rapport van de monteur stond nog de tip om de auto goed voor te gloeien voor starten. Waarmee de mercedes dealer maar weer eens aangeeft niet goed te hebben geluisterd naar mijn klacht. Bij niet goed voor gloeien krijg je een auto die stotterend opstart, maar vanzelf goed gaat lopen. In mijn eval is het ene heel ander soort schudden dat ook niet anders overgaat dan door de motor uit te zetten en opnieuw te starten. Na dit een keer of 6 gedaan te hebben slaat hij ineens netjes aan zonder enige storing.
Wie helpt?

jeewee320cdi, 5 jaar geleden

Korte update: vanmorgen stot hij weer te schudden als een gek. Wat mij hierbij voor het eerst opviel was dat ik op dat moment en ook na afzetten van de motor de versnelling niet vanuit park in reverse kreeg. De pook leek vast te zitten. Ben nu dan ook bang dat het versnellingsbak gerelateerd zou zijn. Is het heftig schudden bij de start aan een probleem in de versnellingsbak te relateren?
Wie helpt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.