Mercedes-Benz E 320 CDI: hogedrukbrandstofpomp defect, slaat plots af in EPC

Bouwjaar: 2000

ik heb een 320 cdi die bij flink gas geven(belast) in 1 keer afslaat en EPC,electronic power control aangeeft.Na stoppen kan ik weer starten en normaal door rijden.Nu ligt er in mijn dieselfilterhuis heel erg fijn gruis van brons of zo(goudkleurig).Ik zelf denk dat mijn hogedrukpomp is versleten(160.000km)en zo via mijn commonrail deze gruis terugblaast naar mijn retourleiding om vervolgens terug in mijn dieselfilterhuis terecht te komen.De EPC zou hij dan aangeven en de motor in noodloop gooien omdat er gruis in mijn verstuivers zou zijn gekomen bij vraag naar meer druk,diesel,die hij dan niet kan geven.
Wie weet of dit juist is,en heeft dit ook al eens gehad of er van gehoord?Ik wil er een nieuwe pomp op monteren en de tank,leidingen,rail,verstuivers zo goed als mogelijk reinigen.

willemsen12141

Geplaatst door willemsen12141 , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

arnold690 PRO, 16 jaar geleden

Dit heb je aardig goed ingeschat maar dat gruis zit nu wel overal natuurlijk,idd ook in de tank enz..heb bij dealers wel gezien en gehoord dat ze werkelijk alles wat met de brandstof te maken heeft vervangen voor nieuw en kost een vermogen...succes..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.