Mercedes-Benz C-klasse Estate 2010: Hulp gevraagd

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 271820, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 115

Hallo,

Wie kan mij helpen met het volgende probleem?

In rij in een Mercedes C klasse (benzine motor) welke in elke versnelling precies tussen de 1500 en 2000 toeren gigantisch begint de haperen/stotteren. Het is net alsof de aandrijving aan/uit gaat. Als ik dan gas geeft komt hij direct uit het haperen vandaan.Vooral als je heel gelijkmatig rijdt (bv op cruise control )begint hij dus te haperen tussen eerder genoemd toerental. De Mercedes dealer heeft de motor compleet alsook de brandstofleiding nagekeken maar het probleem is niet verholpen.

Hoor graag, mvgr Campo

Campo

Geplaatst door Campo , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

Heino4267, 1 jaar geleden

Een manco van de M271 motor is dat de twee magneetventielen op de nokkenassen motorolie gaan lekken, waarna die olie tussen het koper en isolatie door via de bedrading/kabelboom naar de motorcomputer lekken en zo de motorcomputer om zeep helpen.
Je zou zelf eens kunnen kijken aan de voorzijde van je motor: daar zitten op de lop van de nokkenassen elk een rond metalen onderdeel waar twee draden uit komen. Lekken die olie?
En je zou de connectoren naar de ECU ook eens kunnen bekijken of die al olie bevatten.

Campo, 1 jaar geleden

Beste Heino,

Ga ik doen, dank voor je input.

Mvgr
Campo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.