Mercedes-Benz B-Klasse: Inbouw cruise-control Tempomat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 170

Ik wil een orginele MB cruise-control evt. met limiter (Speedtronic) inbouwen in een B-klasse.( dus geen A-klasse zoals hiernaast staat aangegeven in type). Zijn er ook problemen te verwachten met betrekking tot communicatie c.q.bediening. Volgens de ene dealer is dit namelijk niet mogelijk en de andere zegt dat het geen probleem is. Graag wat helderheid in deze problematiek.

bnbauto

Geplaatst door bnbauto (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

IWvan (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is geen probleem om dit naderhand in te bouwen.
Je hebt een bedieningshandel nodig en wat schroefjes (dit zit in een setje) en bij een handgeschakelde auto een nieuw gaspedaal, (bij een automaat is dit niet nodig.)
De dealer moet de codering van het Cdi regelorgaan en de Kombiklok aanpassen met hun Stardiagnose waarna alles werkt.

bnbauto (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo IWvan,

bedankt voor de snelle reactie, maar nog even een vraag voor de duidelijkheid; is het "Cdi " de Mercedes-benaming voor de ECU en/of CPU ? Omdat dezelfde afkorting voor de dieselversies van MB wordt gebruikt. Want het betreft hier een handgeschakelde benzinemotor. Ik neem aan dat de functies ook op het display in de teller te zien zijn zoals de klant dat wenst.

IWvan (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja, het is de motor regeleenheid (ECU of CPU). Ik zie nu dat je een B-klasse met benzine motor hebt en géén diesel (CDI).

Inderdaad zijn de functies in de display van de tellerklok te zien, het wijkt dus niets af van origineel vanaf de fabriek ingebouwd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.