Mercedes-Benz V-Klasse: Informatie gezocht luchtvering V-klasse

Hallo,

Kan iemand mij vertellen of de luchtvering geluid maakt wanneer deze opkomt?

Ik stap in de V-klasse en de auto kwam omhoog maar met een ratelend geluid (voor mij dan een ratelend geluid omdat het eigenlijk ongewoon is). Het is de compressor denk ik...Watvoor geluid maakt de luchtvering wanneer deze omhoog komt? of hoort deze geen geluid te maken?

Graag wat info hierover.

vrgr,
Milano

Vitoman

Geplaatst door Vitoman (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ReneFcG (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zit inderdaad een electrische compressor onder je auto. Het luchtveersysteem is voorzien van 2 sensoren die de hoogte van je voertuig meten op de achteras (linker en rechter draagarm). De afstelhoogte is d.m.v Star Diagnose af te stellen, naar deze hoogte zal de luchtvering altijd afregelen. Wanneer door belading/luchtverlies de hoogtesensoren een verandering aangeven in hoogte zal of de compressor inschakelen om de luchtbalgen van meer lucht te voorzien, mocht het voertuig juist moeten zakken dan worden 2 magneetspoelen aangestuurd die weer de lucht in de luchtbalgen laten weglopen... Systeem is iets complexer dan hier aangegeven, maar in de hoofdlijnen is dit de regeling van de luchtvering. Ik hoop dat je er wat aan hebt, het ratelende geluid is dus inderdaad de electrische compressor die je hoort.. Zodra je deze trouwens luid hoort pompen betekend dit niet veel goeds voor de levensduur van je compressor. Succes dr mit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.