Mercedes-Benz V-Klasse: oplossingen voor storing luchtvering V-Klasse

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 cdi

vaak is er storing aan de luchtvering van een v-klasse, bij de dealer zeggen ze "compressor vervangen en opgelostt" dat grapje kost al gauw 1200 €

als je de compressor onder de auto uit schroeft, zie je boven op een zwarte kuntsof buis, dit is de luchtdroger en die is vaak verstopt, die zit met een schroefje en bajonetsluiting vast aan de compressor, deze moet je er af halen, open draaien, en boven een doek leeg maken er komen allemaal kunstof korrels uit en 2 geperforeerde ronde plaatjes, dit alls goed schoon en droog maken, weer elkaar zetten ...............voila opglost, en kost niks.

het kan ook het afblaasveniel zijn , dat kun je controleren door het aanzuigslangetje wat aan de binnenkant van de kokerbalk vast zit los te maken , als daar lucht uit blaast i.p.v. zuigt is het afblaasventiel kapot, dat kost 80 €

ook een draadbreuk vlak bij de compressor onder de auto kan vaak het probleem zijn.


het hoeft dus meestal niet veel te kosten om het comfort van luchtvering te behouden

condor

Geplaatst door condor (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

MDZNL (35), 14 jaar geleden

Nog een tip voor wie z'n compressor echt kapot heeft: op de een of andere amerikaanse bus (weet niet meer precies welke, pontiac?) zit exact dezelfde compressor. Kost daar een factor 3 minder dan bij mercedes.

Vitoman (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor deze zeer bruikbare tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.