Mercedes-Benz Vito 2006: Kachel ventilator

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: OM 646.982, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Beste,

Sindskort werkt de kachelventilator niet meer. Deze werkt op geen enkele stand meer en is niet voorafgegaan aan bijzondere bijgeluiden of iets dergelijks.

Een tweetal keer is het voorgekomen dat hij sporadisch een seconde aanslingerd en vervolgens weer stilvalt. Dit was als hij iets langere tijd stilstond.

Nu begreep ik dat het in het bedieningspaneel, weerstand of de ventilator zelf kan zijn.

Is er uit ervaring bekend waar dit in kan zitten of hoe ik dit eventueel kan nameten? Lukraak dingen vervangen heeft niet mijn voorkeur.

Met vriendelijke groet,
Nicky

Nicky1990

Geplaatst door Nicky1990 , lid sinds 9 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Begin met de zekering , of die heel is.
Meet dan of je plus en min op de ventilator hebt op stand max , van daar uit verder .

Nicky1990, 1 jaar geleden

Ik heb de betreffende zekering gecontroleerd en deze is heel. Er staat constant 12v (11,8-12,3) spanning op de stekker van de ventilator zodra deze op stand 5 staat. De blower doet het sporisch eventjes en valt dan stil met wat bijgeluiden. Verder ziet de weerstand er zo goed als nieuw uit.

Ik vermoed dat het dus aan de motor zelf ligt. Wat denk jij? (Of jullie)

Groetjes Nicky

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Bijgeluiden zijn zo wie zo niet goed , de motor even apart testen dan weet je het.

check

Beste antwoord, geplaatst door Nicky1990, 1 jaar geleden

Beste,

De motor bleek het probleem. Tijdens het testen bleek deze niet te functioneren. Ik heb zelf de motor vervangen en alles werkt weer naar behoren!

Groetjes Nicky

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Mooi bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.