Mercedes-Benz 320: kachelmotor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Hallo

Ik heb een probleem met de kachelmotor want als deze ongeveer 5 min gedraait heeft stopt hij, dan draai je de knop naar stand nul en wacht je even dan de knop weer op stand 1 ofzo en dan draait de kachelmotor weer.
iemand enig idee wat dit kan zijn?

Groeten Alex

320 CDI 2001

mercedesbenzE250

Geplaatst door mercedesbenzE250 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 320? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

E klasse? Dan even de kachelmotor eruit halen(rechts onder het dashboard) en contacten op de kachelweerstand en op de motor zelf schoonmaken en het asje een beetje smeren. Blijft je er dan problemen mee houden moeten de weerstand en de motor samen vervangen worden, is wel prijzig.

mercedesbenzE250 (0) PRO, 15 jaar geleden

Oke bedankt ik zal dit is even proberen. Heeft dit type verder nog bekende problemen?

Groeten Alex

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

De subframes voor rotten door, zit over het algemeen wel veel coulance op. Roest onder de portierrubbers, ook coulance/garantie. Nu de auto bijna tegen het einde loopt van de roestgarantie is het verstandig de auto eens te laten beoordelen op roest bij de schadeafdeling van een MB dealer. Verder willen de veren voor en achter nog weleens breken en de fuseekogels en stabilisatorstangetjes voor kunnen speling krijgen. Als de koude start minder wordt de lagedrukslangen van het brandstofsysteem onder de motorkap vervangen en als de warme start ineens slecht wordt is het vaak een inwendig lekke verstuiver. Die gaan ongeveer 200.000 km mee.
Klinkt misschien veel zo maar het zijn echt hele goede auto's en reparaties zijn over het algemeen makkelijk en de prijzen van originele onderdelen vallen mee. Alles valt en staat met goed onderhoud, als er iets kapot of versleten is direkt klaarmaken en niet wachten tot alles kapot en versleten is.

Lulu (0), 15 jaar geleden

Ik heb een E200 bouwjaar 1998.
Ik heb een probleem met de kachelmotor/aanjager die de laatste tijd ineens hoog stond. Stand 1 en 2 net zo hoog als stand 3 en 4.
Wie weet de oorzaak en de oplossing?

Alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 320 of stel zelf een nieuwe vraag.