Mercedes-Benz Sprinter: kachelmotor mercedes sprinter

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.9 turbo intercooler

Hoi allemaal, ik heb een mercedes sprinter en daarvan deed de kachelmotor het niet meer, en toen ben ik gaan bellen voor een nieuwe, en die moest maar liefst
165 euro kosten, en toen vroeg ik of ze niet een los setje koolborstels hebben, en dat is dus niet leverbaar, en zou je de motor niet eens uit elkaar kunnen halen omdat het in z'n behuizing zit geperst.
Nou, die behuizing had ik er binnen een minuut af, zonder iets te slopen, en toen heb ik ergens een dikke koolborstel kunnen kopen met 2 draden eraan, en die moest ik dus even doormidden zagen en de 2 helften even op maat slijpen op een stuk schuurpapier, en ze zitten erin en het werkt ook nog!
Nu is mijn vraag, moet ik de motor nu een tijdje langzaam laten inlopen, of meteen op de hoogste stand zetten?
Ik heb hem al eerder losgehad en even een schuurpapiertje langs de as gehaalt waar de koolborstels over lopen, ( noemen ze dat niet de collector?)
en de 2e vraag is of ik dat over een tijdje nog eens moet doen omdat de raakvlakkken van de nieuwe borstels nog door de as rond geslepen moeten worden?

peter sprinter

Geplaatst door peter sprinter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

de hardheid van de koolborstels zal in de toekomst het resultaat wel weergeven of wel collector gans ingesleten of anders koolborstels snel versleten

Bassik (0), 14 jaar geleden

peter sprinter..je hebt gelijk die koolbortels zijn eenvoudig te vervangen..maar waar heb je die koolbortels vandaan? Want ik kan ze niet vinden.

peter sprinter (0), 14 jaar geleden

Ik heb 1 hele dikke willekeurige borstel zelf over de helft moeten zagen en op maat moeten slijpen, en die heeft het maar een paar maanden volgehouden, dus eigenlijk de moeite niet waard.
Ik heb me er dus bij neergelegd en gewoon een nieuwe kachelmotor gekocht bij merco in tilburg. Kost 130 euro, dus stukken goedkoper dan bij de dealer. Ik wilde eerst een gebruikte kopen, maar daar vragen ze 60 euro voor plus verzendkosten, en dat dan voor ook weer een 2e hands kreng waarvan je maar moet afwachten hoe lang die nog mee gaat. Die sloperijen zijn dan ook imo niet goed snik met hun woekerprijzen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.