Mercedes-Benz C-Klasse: Kenteken verlichting

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.3 Komp

Beste leden,

Op mijn W203 sport coupé heb ik 1 kentekenlampje dat het niet meer doet.
Ik heb beide lampjes getest en van plaats gewisseld, deze zijn beide OK.
Na meting op de klemmen heb ik slechts 0.6V op de defecte kant, andere kant netjes 11.7V.
Ik dacht aan een massafout en heb dus op + en chassis gemeten, maar ook hier 0.6V.

Het lampje werkend krijgen is geen probleem als ik hem gewoon parallel op de andere hang, maar de foutmelding die ik krijg is hetgene dat mij stoort.

Iemand enig idee?

Alvast bedankt!

nero987

Geplaatst door nero987 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1835) PRO, 10 jaar geleden

Geen kabelbreuk in doorvoer tussen klep en auto ?
De waarde van het lampje is wel goed ?

nero987 (0), 10 jaar geleden

Ik vermoed ook ergens een kabelbreuk, ik heb ook gemeten waar de kabels van de kofferklep de auto in lopen, ook daar niets, een doormeting van op die locatie naar klem is ok. Ik heb ook even mijn schakelblokje eruit genomen en vind daar inderdaad wel een hele hoop kabels, maar niet de kleurcode die bij de lamp uit komt. Waarschijnlijk loopt door de schakelaar slechts een signaal en worden de lampjes van elders uit gestuurd? Als ik wist van waar de kabel vertrekt kon ik van daaruit een meting doen...

Beide lampjes die erin zitten zijn identiek, en wanneer ik ze van plaats verwissel blijft het probleem bestaan op dezelfde plaats en niet op hetzelfde lampje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.