Mercedes-Benz C-Klasse: Parkeersensoren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3 Komp

Beste forumgangers,

Ik heb een probleem(pje) met de parkeersensoren van mijn C Sport Coupé.
Wanneer ik de PDC aan zet gaan alleen de 2 rode blokjes branden, samen met een lange pieptoon.
Vooraan heeft de vorige eigenaar 2 sensoren dicht gespoten na een ongeval, ik veronderstelde dat het probleem daar lag, maar dan zouden de sensoren voor het achteruitrijden het normaalgesproken moeten doen. Mogelijk is er een sensor volledig kapot, waardoor het hele systeem niet werkt. (?)
Nu had ik gehoopt dat bij het afkoppelen van de voorste sensoren, ik toch de achterste kon gebruiken (die vooraan hoeven voor mij niet te functioneren).
Maar na het afkoppelen heb ik nog steeds hetzelfde probleem.

Dus mijn vraag: Indien er een storing in de voorste sensor(en) zit, zou het systeem dan moeten werken met alleen de achterste sensoren aangesloten?
Of waar zou het probleem nog kunnen zitten? Laten uitlezen bij MB is een optie, maar die wil ik zo lang mogelijk uitstellen, mogelijks dat ik zelf, of samen met jullie, tot een oplossing kan komen.

Alvast bedankt!

nero987

Geplaatst door nero987 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij storing in één van de sensoren gaat het hele systeem in storing, voor en achter. Je kan het uitlezen uitstellen, maar tot die tijd kan je het systeem niet gebruiken.

nero987 (0), 10 jaar geleden

Ok, dus uitlezen zal dan toch de enige optie worden, of ik moet bij een familielid vragen om enkele van zijn sensoren te lenen om erachter te komen of de sensoren die ik vermoed defect zijn.

Moest bij het uitlezen blijken dat er vooraan een of enkele sensoren defect zijn, is het dan mogelijk om softwarematig de voorste serie uit te schakelen en alleen gebruik te maken van de achterste?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Het is niet mogelijk om een gedeelte uit te schakelen. Met wisselen kan je mazzel hebben, maar misschien zijn er wel meer defect of is de kabelboom defect. Waarom niet ff uitlezen, dat bespaart je een hoop tijd.

nero987 (0), 10 jaar geleden

Jammer dat ze niet uit te schakelen zijn.
Ik ga het toch eerst proberen met wat sensoren van een kennis, beetje tijdverlies neem ik er graag bij om meer dan 100 euro te besparen.
1 keertje uitlezen kost makkelijk meer dan 3 nieuwe sensoren...

Laten we hopen dat het slechts de sensoren zelf zijn,
bedankt voor de info!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.