Mercedes-Benz C-Klasse: Accu loopt leeg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 280

De accu van mijn C280 combi loopt leeg. Na 1 dag is de accuspanning tot 11,5 volt gezakt. Andere accu geplaatst, zelfde resultaat. Alle zekeringen verwijderd en ontdekt dat via zekering 8 ongeveer 140mA loopt in ruststand. Is dit toelaatbaar of is dat teveel. Heeft iemand een elektrisch schema, zodat ik de componenten welke achter zekering 8 zitten kan controleren.

Stehac

Geplaatst door Stehac (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

willy9 (0) PRO, 10 jaar geleden

te veel---- meestal met alarm max tussen de 0,035 à 0,021mA--op blad zekeringen in deksel staat vermeld welke ze zekeren
gr

Stehac (0), 10 jaar geleden

Ik heb ondertussen ontdekt dat de Komfortsteuerung niet goed werkt. De elektrisch bediende ramen aan de rechterkant kan ik wel openen en sluiten, maar niet via de komfortsteuerung(met één druk op de knop in één keer de ramen openen of sluiten. Nu ben ik op zoek gegaan naar het stuurapparaat maar heb hem nog niet gevonden. Weet iemand waar Mercedes-Benz deze verstopt heeft in een W202 combi?

nero987 (0), 10 jaar geleden

Geen idee of het zoiets simpel is als ik denk dat het kan zijn, maar ik heb datzelfde probleem wanneer mijn batterij afgekoppeld geweest is.
Het knopje een 5tal seconden naar boven houden bij gesloten raam en een 5tal seconden naar beneden houden bij open raam en bij mij werkt het dan weer.

Stehac (0), 10 jaar geleden

@Bjorn

Dank je voor de tip, de komfortsteuerung werkt weer. Maar ik blijf nog met het probleem zitten dat over zekering 8 in ruststand 140mA loopt waardoor de accu ontladen wordt.

goudviz (0), 10 jaar geleden

Ik denk dat Willy9 zich vergist met een komma. 0.035mA is wel extreem weinig. Ik denk dat hij 35mA bedoelt of 0.035A.
Verder zou ik me niet echt focussen op die 140mA want daarmee hoor je echt geen autoaccu leeg te trekken in een nacht.
Ik laat regelmatig mijn binnenverlichting branden van 2x 5Watt wat neerkomt op ruim 0.8A (800mA). Dat houdt hij gemakkelijk vol.

Als je met een amperemeter tussen je accu meet meet je hooguit 140mA? Dan is of ook deze accu erg slecht of er schakelt in de nacht nog meer aan.

Stehac (0), 10 jaar geleden

@Bas

De accu is na één nacht niet geheel leeg. De motor start gewoon. Ik kwam er achter dat de accu leeg was na vier dagen stilstand. De accu was toen zo leeg dat de startmotor niet meer draaide.

Als ik zekering 8 verwijder dan is de stroom 12mA. Met zekering 8 geplaatst is de stroom +/- 155mA.

kaleido 1 (1715) PRO, 10 jaar geleden

Wat zit er achter zekering 8 ?

Stehac (0), 10 jaar geleden

@Ferrie

Achter zekering 8 zit: Fensterheber vorn links, Spiegelverstellung links, Schalterbeleuchtung, Spiegelheizung, Komfortschliessung en Zentralverrieglung.

Stehac (0), 10 jaar geleden

Ik ben er redelijk zeker van dat de Komfortschliessung de boosdoener is. Met de sleutel zijn de ramen niet meer te openen of te sluiten. De centralevergrendeling werkt goed. Weet iemand waar ik het stuurapparaat voor de komfortschliessung kan vinden? Het zit niet bij de accu in de buurt, zoals dat bij de Vor-MoPf.
Een elektrisch schema heb ik nog steeds niet gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.