Mercedes-Benz A-Klasse: ketting vervangen a klasse

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: M166.940

Wij hebben een A klasse (1.4 A-140 (168.031) (60kW) M166.940)
binnengekregen met een rammelende distributieketting. Ik heb hierover 2 vragen:

1. Vlg. dealer is de steltijd 4.6 uur om deze te vervangen, mag ik hieruit aannemen dat de motor er niet uit hoeft? Als ik in het onderdeelprogramma kijk zie ik een ketting zonder sluitstuk. (ik heb de zoekfunctie al gebruikt maar daar wordt ik niet veel wijzer van)
2. Hoe dient de nokkenas tov de krukas afgesteld te worden, kan hier geen documentatie over vinden.

Als iemand het eerder gedaan heeft en het weet hoor ik het graag.

Groeten Erik

brug

Geplaatst door brug (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Simoens 1 (0) PRO, 10 jaar geleden

De ketting kun je vervangen zonder de motor te demonteren. Je moet een schakel verwijderen en dan de nieuwe ketting aan de oude bevestigen en zo dan rond de tandwielen leiden. Daarna met speciaal gereedschap de schakels terug samenpersen. Er zit geen sluitstuk op de ketting.
Als je het kleppendeksel wegneemt, staat er een merkteken aan de achterkant van het nokkenastandwiel en op de eerste lagerkap.
Je moet wel de kettingspanner lossen om de ketting rond te leiden. Er wel op letten als je de spanner terug monteert dat hij terug op zijn maximale stand staat en dat de kanaaltjes van de olietoevoer voor elkaar staan. Als de spanner al eens verwijdert is en de olietoevoer kanaaltjes staan niet juist kan dit ook een rammelende ketting geven.

brug (0) PRO, 10 jaar geleden

Zeer bedankt voor U reactie. Als het goed is komt de ketting vandaag binnen en kunnen we aan de slag. Ik heb nog 1 vraagje, wij hebben in het verleden alleen hele kettingen gemonteerd en hebben dus geen uitdruk/klinkapparaat. Nu kunnen mijn leveranciers geen goede vinden. Heeft iemand mischien goede ervaring met een bepaald merk/ type?

Groeten Erik

moderator (0) PRO, 10 jaar geleden

Even naar de fietsenmaker.......

brug (0) PRO, 10 jaar geleden

Daar ben ik al geweest (ook de motorzaak trouwens). deze ketting is te dik voor een fietskettingklinker, en te dun voor een motorfietskettingklinker.

Groeten Erik

Simoens 1 (0) PRO, 10 jaar geleden

Vraag het eens aan de mercedesgarage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.