Mercedes-Benz 350SL R107: Kickdown Automaat Werkt niet

Bouwjaar: 1971

Hallo allemaal,

heb een Mercedes 350 SL hier staan uit 1971 met een 3 traps automaat. Nou heb ik een probleem.

De kickdown schijnt niet te werken. Ik heb hem doorgemeten met een multimeter, en de aansluiting doet het (onder het gaspedaal).

Maar als ik bij het rijden die knop zeg maar indruk tot op de vloer schakelt hij niet terug, hij accelereert wel, maar er is dus geen terugschakeling naar de vorige versnelling.

Weet iemand wat hier de oorzaak van is, of is het normaal ? Heb geen ervaring met de R107 serie.

ps. Werkt in geen van de standen; D , S of L

Alle hulp is welkom!

Eric2731

Geplaatst door Eric2731 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer eens het olie niveau van de bak te peilen.Teveel is bijzonder schadelijk voor het schakel mechanisme en te weinig slecht doorschakelen en ook niet kickdownen. Olie peilen met stationair draaiende motor (liefst warm) en automaatpook op gewoon de P-stand, niveau moet tussen de min. en max. zitten. Als deze goed blijkt te zijn dan is het wellicht een te vervuilde olie-filter van het bak, deze vervangen door een nieuwe en nieuwe ATF11 olie in gooien en goed blijven peilen.MVG.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.