Mercedes-Benz E-Klasse: Klik geluid bij remmen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 CDI

sinds kort hoor ik bij het remmen een raar klikkend geluid, wat van de achteras afkomt. als ik de automaat in versnelling D schakel, rustig aan rijd, en vervolgens rustig rem hoor je meteen bij het aanraken van de rem een luid kort klikkend geluid. (lijkt wel of 2 metalen onderdelen op elkaar 'botsen'). wanneer ik vervolgens verder rij (stand D) en weer rustig rem, is het geluid stukken minder goed hoorbaar. echter als ik dan een stuk teruguit rijd (R) en weer rustig rem, komt weer hetzelfde harde geluid, rij ik verder terug uit en rem weer rustig, is het weer minder goed hoorbaar.

iemand een idee wat het probleem kan zijn? een paar maanden geleden is het komplete acheras remwerk nog vervangen... ik weet niet hoe deze onderdelen in Nederland genoemd worden, dus schrijf ik ze in de Duitse taal: Bremsscheiben (remschijf), Bremsklotze en Bremsbacken zijn vernieuwd. de remschijven zien er nog prima uit en zijn nauwelijks versleten.

verder zag ik dat precies in het midden van de acheras, bij het iets dikkere gedeelte, zwarte olie/smeer eruit gelopen is. kan dit iets met het probleem te maken hebben? of moet ik het probleem echt in het remwerk zoeken?

alvast bedankt voor jullie antwoorden.

Groeten Timo

NL10

Geplaatst door NL10 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Zo te lezen zit er opwaartse speling in de remblokjes. Op het moment dat voor de 1e keer de rem ingedrukt wordt, gaan de remblokjes a.h.w. meedraaien met de schijf tot dat deze niet verder kunnen. Achteruit idem dito. Vraag is dus: zijn onlangs wel de juiste maat remblokjes gemonteerd?

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.