Mercedes-Benz C-Klasse: "klonk" geluid links en rechts achterkant wagen

Bouwjaar: 2001

Regelmatig als ik een parking wil oprijden en over een boordsteen moet rijden (of verkeersdrempel),hoor ik een "klonk" geluid aan de onderkant achteraan de wagen. Ik heb de onderkant van de wagen al volledig onderzocht en kan niets loshangend vinden (uitlaat hangt vast, schokdempers zijn dit jaar nog vervangen), ook de beide achterwielen al verwijderd en niets gevonden.
Kan het zijn dat beide tankvlotters op een speciale manier ophangen en tegelijk zijn losgekomen en deze dus tegen de tankwanden bonzen als ik ergens op rijd ? Hoe kan ik dit veilig (en eenvoudig)checken ?
En kan ik aan een technische handleiding geraken over de Mercedes C klasse C200 CDI (W203) ? Vraagbaak heeft enkel handleidingen over oudere modellen...

leergast

Geplaatst door leergast (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mb-man (0) PRO, 18 jaar geleden

is er niet een veer gebroken ?
komt wel eens voor bij dit model

leergast (0), 18 jaar geleden

waar kan ik die veer ergens zien, want ik heb de wagen al volledig geinspecteerd langs onder en niets abnormaals gezien.

ahavelaar (0), 18 jaar geleden

bedoel het niet vervelend, maar als je niet weet waar de veren
onder een auto zitten, moet je volgens mij echt niet meer zelf aan
de auto doen dan alleen het oliepeil controleren.

leergast (0), 18 jaar geleden

Ik ben inderdaad voorlopig een echte leek die enkel het oliepeil (meestal te laat) meet, maar ben wel geïnteresseerd in autotechniek.
Naast de schokdemper zie ik inderdaad nog links en rechts de veren zitten. Maar ik heb ook gehoord dat sommige autotypes ook bladveren hadden, vandaar dat ik zeker wou zijn over wat men nu juist bedoelde.
Ondertussen heb ik ook via deze site geleerd dat het niet enkel een Mercedes probleem is , maar ook de peugeot 307 heeft hetzelfde euvel, en waarschijnlijk hetzelfde probleem.
In ieder geval mijn excuses voor de domme vraag die ik op deze site heb gezet.

ahavelaar (0), 18 jaar geleden

Als je iets niet weet is het geen kwestie van domme vragen.
Mijn opmerking was nl. bedoeld als advies om jezelf en
eventueel ook anderen te beschermen tegen ondeskundig werken
aan een auto. Als je niet weet waar je mee bezig bent kan het
werken aan de veren van een auto LEVENSGEVAARLIJK zijn.
Mijn advies is: koop een vraagbaak van het type auto
dat je hebt(kan iedere boekwinkel bestellen). In zo'n
vraagbaak worden diverse reparatie's aan de hand van plaatjes
beschreven. Als je er dan niet uitkomt schroom dan niet
om vragen te stellen op deze site

leergast (0), 18 jaar geleden

Zowel links- als rechtsachter was de veer onderaan in de kom gebroken. De dealer gaat het zo snel mogelijk repareren. Bedankt voor de juiste tip, want nu hebben we onmiddellijk heel gericht de veren nagezien en het probleem direkt gevonden. (de dealer vroeg nog of hij enkel de veren moest bestellen zodat ik ze zelf eronder kon plaatsen, maar de terecht goed bedoelde raad van Arie indachtig, heb ik hem duidelijk gemaakt dat ik een dergelijke reparatie liever niet zelf probeer te doen.)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.