Mercedes-Benz C-Klasse: Can-bus probleem C200CDI '2001

Bouwjaar: 2001

Hoi

Ik heb een aanslepend probleem met een C200CDI W203 -2001.

Geregeld komen foutmeldingen op dashboard ESP, BAS, ABS, Brake Lining Wear, EPC. Waarbij de snelheidsmeter begint te alterneren en de auto onregelmatig rijdt-inhoudt.

Bij het uitlezen vh foutgeheugen steeds foutmeldingen id aard van CAN-bus storing. Soms kunnen de fouten niet gewist worden en op andere tijdstippen kunnen deze fouten eenvoudig wel gewist worden, waarna de auto weer een paar dagen ok is.

Iemand een idee waar we moeten zoeken? Alle canbus aansluitingen de we weten zitten zijn reeds gecheckt. Iemand een idee hoeveel weerstand de canbuslijn moet hebben?

mvgr
Stefan

Verlintje11759

Geplaatst door Verlintje11759 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rene9492 (0) PRO, 18 jaar geleden

waar hebben we het over een 202 of een 203 type, abs esp =60 ohm in de motor regeleenheid en 60ohm in de esp regeleenheid, zijn blusweerstanden, als het type 203 is is de stekker en bedrading op de esp/abs regeleenheid verdacht.

janh5107 (0) PRO, 18 jaar geleden

mogelijk een defekt module van een aangesloten stuurapparaat waardoor de bus verstoord word en er niet gecommuniceerd kan worden.Op moment van storing aangesloten ecu's om de beurt losnemen tot je weer kunt communiceren,dan heb je de boosdoener.J.E

cdh (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit is een auto met een sterpunt canbus. Het gebeurd weleens dat er vocht bij de aansluiting van dat sterpunt zit,met allerlei storingen als gevolg. Die punten zitten links en recht in de dorpels van de voorportieren.

Verlintje11759 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Iedereen!

Ik was door het systeem vreemd genoeg niet op de hoogte gehouden van enig antwoord op m'n vraag hier. Bedankt ook alvast
voor de antwoorden. Ik heb nog géén van jullie raadgevingen uitgeprobeerd, dus laat ik terstond deze problemcar even binnenkomen om dit alles te checken! Ik laat dra wat terug van me horen!

mvgr
Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.