Mercedes-Benz 0: koeling probleem w126 500 sec 1982

Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.0 V8

Hoi, Ik heb een 500 sec waarvan de waterpomp wel van goed is maar toch uit eindelijk koelvloeistof eruit gooit
via de overloop Ik heb hem getest weer aftevullen met koelvloeistof op max en de moter weer warm laten lopen toen ik hem op een hoger toerental liet draaien gooide hij er weer alles eruit via het reservoir in kortetijd! De fan draait gewoon Waar kan ik de oplossing vinden? met vriendelijke groet Tom

tommygun 35

Geplaatst door tommygun 35 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zit er een elektrische fan op, of is het een viscokoppeling,dan is deze wel kapot en loopt de fan veel te langzaam mee .

Hans

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Hoe is de temperatuur als hij alles eruit gooit?

vraagje (0), 15 jaar geleden

verstoppingen ??? mischien

tommygun 35 (0), 15 jaar geleden

Hoi Mij is net verteld dat t geen koppakking is maar mogelijk de thermostaat! Er schijnt een klepje niet goed te openen wax met naald systeem werd mij verteld De fan werkt naar behoren en blaast goed als ik gas geef! Olie verbruik is ook omhoog gegaan Ik denk zelf door dat het blok slecht gekoeld word dat dat 1 van e gevolgen is daar van!

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Zowel thermostaat als radiateur kunnen de dader zijn, daarom vroeg ik naar de temperatuur bij # 3.
Als het probleem tamelijk plotseling is ontstaan , is de thermostaat waarschijnlijker.
Een radiateur wordt langzaam slechter en meldt zich vooral bij hogere buitentemperaturen en zwaardere motor-belastingen.

tommygun 35 (0), 15 jaar geleden

Ja sorry ik had er over heen gelezen! Nou ht verhaal van de auto is als volgt! hij heeft tamelijk weinig km gelopen Het probleem daarvan is echter dat ie vaak te lang stilstaat Hij heeft net weer een grote beurd ehad maar aangezien ik er zo weinig in rij en er meer aan heb zitten restaureren kan het de radiator haast niet wezen
Er is bij elke periode dat ik er weer eens een zomer mee reed enkel koelvloeistof ingekomen nooit gewoon water!
en hij heeft ook geen files meegemaakt zover ik me terug kan herinderen De vloeistof worden gewoon rond gepompt enkel naar de moter zelf gezien de oplopende temperatuur moet daarhet probleem wel zitten lijkt mij! Ben al lang blij dat het geen koppakking blijkt te wezen!

tommygun 35 (0), 15 jaar geleden

Maar ik twijfel nu toch nou dat ik er goed over nadenk! Ik laat de moter altijd goed op temperatuur komen voordat ik hem eens goed open trek en laat hem daara al rijdende weer rustig afkoelen! Je had t over het slechter worden van de radiator! Helemaal uitsluiten doe ik ook niet want deze is wel oud ondanks mijn grote zorg voor deze auto! Ik zal dit ook extra controleren! Vriendelijk bedankt nog voor de snelle reakties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 0 of stel zelf een nieuwe vraag.