Mercedes-Benz GLK-klasse 2014: Koelvloeistof temperatuur

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000

Beste allen
Ik heb volgende probleem met de GLK.
Temperatuur van de koelvloeistof loopt op tijdens het rijden, dat wil zeggen zodra ik een constante snelheid boven de 100 km bereik en aanhoud bv 120 loopt die op naar 120graden. Op het moment dat ik gas loslaat zakt deze weer terug naar normale bedrijfs temperatuur. Er treedt geen verlies van koelvloeistof op. Bij garage nummer één hebben ze geen diagnose kunnen vast stellen want het trad niet op tijdens het rijden. Garage nummer 2 heeft een losse stekker geconstateerd en daarmee zou het probleem opgelost moeten zijn, dat is dus niet het geval. Garage nummer drie had het over een kapotte kop pakking. Nogal 3 zeer verschillende diagnosen. Volgens garage nummer 2 zijn thermostaat en waterpomp niet de boosdoener! Ik heb er ook een video van gemaakt wellicht dat iemand hier duwtje in de goede richting kan geven.
Bij voorbaat 🙏

Rony Ron

Geplaatst door Rony Ron (60) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz GLK-klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry4203 (740) PRO, 1 maand geleden

Ben er tamelijk zeker van dat het probleem wel degelijk in de waterpomp zit. Ook bij de dealer geweest voor diagnose?)

Rony Ron (60), 1 maand geleden

Nee nog niet die afspraak staat pas gepland voor volgende week l! Dacht in de tussentijd hier ook ff polsen.

Rony Ron (60), 1 maand geleden

Ik weet eigenlijk niet in hoe verre er nog mee gereden mag worden. Ik ga er vanuit zolang dat die niet overhit raakt en terug zakt dat het geen probleem is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz GLK-klasse of stel zelf een nieuwe vraag.