Mercedes-Benz C-Klasse: koelvloeistof verdwijnt c220

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220

Hallo ik ree laatst naar mijn ouders toen mijn koelvloeistoflampje begon te branden, thuis even gekeken naar het pijl wat erg laag was en er lag een mini beetje vuil in. De olie vetoonde geen slush sporen en de auto pluimt niet en het reservoir bubblet niet bij de retourslang. En ek kan nergens een lek vinden, de auto rijd net als anders . Ik heb de koelvloeistof laten aftappen bij een vriend bij de kwikfit, maar ook hier geen olie die er op dreef, wel was het anti vries gehalte te laag, dus vervangen door antivries. Nu moest ik vandaag bijna 2 liter bijvullen kan dat komen door lucht die nog in de leidingen zat? Ik heb niet echt een idee wat er aan de hand is iemand wat tips?

harmen4141

Geplaatst door harmen4141 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

goudviz (0), 16 jaar geleden

Al eens gekeken naar je radiator? Soms is een kleine lekkage slecht te zien omdat het direct weer verdampt. Maar als je er al een tijdje last van hebt moet je wel ergens kalkaanslag kunnen zien.

Bij mij was laatst de onderste slang van de radiator iets los komen te zitten, net voldoende voor af en toe wat druppen. Het was te herkennen aan dat de bodemplaat met droog weer toch nog een beetje klam was.

harmen4141 (0), 16 jaar geleden

Hoi ik heb de koelvloeistof ververst er zat ook weinig antivries in dus waarschijnlijk veel water, mischien met zwaar trekwerk het een en ander uit de overloop ontsnapt, nu geen problemen meer gelukkig! toch bedankt voor je reactie ik ga voor de zekerheid de slangen ook nog even nalopen maar in mijn garage zag ik niks liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.