Mercedes-Benz A-Klasse: Komt niet boven de 3200 tpm

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Bij doorschakelen in de tweede versnelling komt het toerental niet boven de 3200 tpm. Als het contact wordt uitgezet en de sleutel verwijderd wordt en vervolgens weer opnieuw gestart is het probleem verdwenen. Ne enkelen honderden meters gereden te hebben komt het probleem weer terug. Bij uitlezen gaf de snap op scanner P0068 aan Map sensor in correlatie met gasklep. Mapsensor vervangen. Geen DTC foutcode meer maar probleem blijft. Wie heeft dit eerder aan de hand gehad en weet mogelijk een oplossing.

Good Luck Cars

Geplaatst door Good Luck Cars (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Lijkt op een valse lucht probleem!

Als je de storingsomschrijving goed interpreteert dan wil deze zeggen dat de druk in het inlaatspruitstuk niet klopt aan de hand van de gasklepstand.
Dus je MAP signal is te hoog of te laag. dat wil niet meteen zeggen dat de sensor defect is. de druk onder de sensor klopt dan gewoon niet.
In sommige gevallen kan dit b.v. veroorzaakt worden door een egr klep die niet sluit of een lekkage in het vacuum, b.v. een scheurtje in de slang van de rembekrachtiger.

Is de auto trouwens voorzien van een kopelingspendaal, of is het een halfautomaat?

Good Luck Cars (0), 9 jaar geleden

Hoi Peter,

kan geen valse lucht lekkage vinden. MAP sensor is vervangen en de fout code P0068 is en blijft weg. echter probleem is nog niet verholpen. en ja de auto is voorzien van een koppelingspedaal.

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Volgens mij zijn er in het verleden wat probleempjes geweest met het gasklephuis van de a-klasse, maar of dat met dit probleem te maken heft moet ik even nakijken. het is hier nogal druk momenteel dus dat kan even duren sorry.
ik weet even niet wat het voor een a-klasse is? is het een 140 , 160 , 180 of een 200?
weet dus zo ook even niet of er een egr system op de auto zit, zo ja, dan zou ik deze afdichten en nog eens proberen. als een egr klep niet meer sluit dan klopt het map-signal namelijk ook niet meer en krijg je ook een soortgelijke storing.

of er mogelijk een gasklep probleem kan zijn kun je zelf anders ook even proberen te googelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.