Mercedes-Benz A-Klasse: Koppeling vervangen?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 70 KW

Hallo,

Auto is van familielied en de koppeling doet raar. De klacht is dat de auto soms schokkend wegrijdt wanneer je de koppeling laat opkomen, je springt opeens een meter naar voren.
Meest voor de hand liggend lijkt mij drukgroep (als het goed is een SAC) of dubbel-massa vliegwiel, vliegwiel hoor je echter niet naratelen als je de motor uitzet.
Nu twee prijsopgaves gedaan (3delige koppelingsset), komen tussen 1500 en 2000 euro uit. Er zou zo'n 9 uur en 15 min voor deze klus staan, terwijl een andere garage het had over 15 uur?

Mijn vraag: Wat voor bijzonders kom je tegen tijdens de koppeling vervangen? Motor ophangen in motorsupoort, subframe + alles wat in de weg zit verwijderen, versnellingsbak demonteren?
Kan het op deze manier? Of moet het motorblok uit de auto gehaald worden?

Bedankt!

kajotan

Geplaatst door kajotan (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Het motorblok en de versnellingsbak gaan er in één geheel uit, samen met het subframe en wielophanging. Je kijkt er moeilijk tegenaan, maar op zich heb je het er zo onderuit.

kajotan (0), 9 jaar geleden

Hallo,

Dank voor je antwoord.

Mijn vraag is meer: kán het ook op deze manier, ondanks dat het misschien omslachtiger is (want een motorblok demonteren lukt ons zelf niet, maar deze manier wellicht wel): van bovenaf alles aan de kant wat in de weg zit, motorblok ophange in motorsupport, wielen eraf, fusee/stuurkogels enz los, bak olie eruit, aandrijfassen eruit, subframe in zijn geheel demonteren en wegzetten, evt. motorblok aan bestuurderskant iets laten zakken, versnellingsbak demonteren & omgekeerde volgorde monteren.

Hoor graag of dit een mogelijkheid is, of dat echt perse het hele blok verwijderd dient te worden.

Jeroen

Hans4040 (300) PRO, 9 jaar geleden

Motor hoeft er niet uit:
Bron: AutoMasterbase


hoofdwerk
Koppeling vernieuwen
7,66 uur

omvat :
Wiel links de-/monteren (vooras)
Wiel rechts de-/monteren (vooras)
Aandrijfas links losmaken/bevestigen (vooras)
Aandrijfas rechts losmaken/bevestigen (vooras)
Aandrijfas links de-/monteren (vooras)
Aandrijfas rechts de-/monteren (vooras)
Dwarsdraagarm linksonder de-/monteren (vooras)
Schakeling losmaken/bevestigen/afstellen
Versnellingsbak de-/monteren
Koppeling de-/monteren
Wielbouten/-moeren met momentsleutel aandraaien

kajotan (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor de reactie's. Mijn zwager heeft besloten de koppeling niet te vervangen, maar de auto te koop aan te bieden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.