Mercedes-Benz 210: krijg distributieketting niet over het tandwiel van nokkenas

Bouwjaar: 1986

Bij het terug ineenzetten vd motor krijg ik de distributieketting niet over het tandwiel vd nokkenas. Veer vd kettingspanner is reeds gelost.

1ste manier die ik had geprobeert: nokkenas los in de lagering geplaatst en het tandwiel samen met de ketting bevestigt aan de nokkenas. resultaat: aan een zijde trekt de nokkenas scheef (langs een zijde 5mm boven de lagering)

2de manier: nokkenas id lagering geplaatst en de stoters gemonteert zodat deze niet meer naar boven kan. tandwiel met ketting valt net niet over de nokkenas de schuiven.

hoeveel spanning moet er op de ketting staan zonder kettingspanner? Wat gebeurd er met het tandwiel vd stroomverdeler (draait ook mee met distributieketting), deze zou naar mijn gedacht ook moeten worden gesyncroniseert maar ik zou niet weten hoe?

heeft er iemand een oplossing vr mijn probleem?
wouter12336

Geplaatst door wouter12336 , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

arnold690 PRO, 16 jaar geleden

Spanner er helemaal uithalen dan wil het wel..

wouter12336, 16 jaar geleden

heb geprobeert de spanner los te krijgen maar zie niet direct hoe. en indien ik de spanner er helemaal zou kunnen uithalen, daarna ketting eropleg, is het onmogelijk deze terug te plaatsen.
alvast bedankt vr de respons.

arnold690 PRO, 16 jaar geleden

Je ziet een grote bout[cq houder] waar de stift uitkomt toch?die draai je los en kun je de geleider terug duwen en de ketting er op leggen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.