Mercedes-Benz E-Klasse: kwaliteit E200

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 kompressor

Ik heb deze week het 'genoegen' gehad een paar honderd kilometer te maken in een E200 van het laatste model.
Ik had geen eerdere ervaring met Mercedes. Deze wagen kost de lieve somma van 62000 Euro. Dan mag je toch wel het een en ander verwachten dacht ik zo.
Dat viel helaas behoorlijk tegen. Vooral het geluid van de motor. Deze klinkt bepaald niet fraai en nog erger, bij lage toeren (onder 2000) zat er zelfs een lichte dreun in, ook op constante snelheid. Dat vind ik echt niet kunnen in deze prijsklasse. Dat doet m'n vader's oude Camry een stuk beter en mijn oude V6 veegt de vloer aan met deze motor.
Verder het interieur: kitscherige paneeltjes en bedenkelijke afwerking (grote kieren, scheve aansluitingen, vervaarlijk krakende delen). Niks beter dan mijn auto.
De automaat was in de comfortstand niet tot terugschakelen te bewegen en in de sportstand weer erg onrustig.
Het rolgeluid van de banden was ook meer aanwezig dan je zou verwachten (wel 18 inch trouwens).

Sorry dat het zo negatief klinkt maar ik kan er niks anders van maken. Mijn vraag is, is de huidige E-klasse een stuk minder geworden dan eerst?

AS1

Geplaatst door AS1 (115) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Harry4233 (0) PRO, 16 jaar geleden

Misschien heb je gewoon een hele goeie laguna?

Inzani (0), 16 jaar geleden

Ik heb zelf een E280 CDI 2007. En ja, de kwaliteit is een stuk minder dan eerst! 7G-Tronic automaat is een ramp en de 18 inch maken achterlijk veel lawaai. doen ze niks aan, ligt aan de banden zeggen ze. Zet ze er dan niet op denk ik dan. Mocht je twijfelen over de aanschaf van een E-klasse....ik zou het niet doen. Een hoop blabla maar kwalitatief een drama....nog steeds.

paulmichiel (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat mankeert er aan de 7 traps automaatbak? Heb zelf recent in een 280CDI met deze bak gereden en hij schakelt onmerkbaar. Verder 1700 toeren bij 120.......... Super............

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.