Mercedes-Benz C-Klasse: Lampje achter toerentalteller

Bouwjaar: 1997

Lampje achter toerentalteller doet niet meer ,hoe kan je die makkelijkste vervangen .
Alvast bedankt,gaat over c220d uit 97

rus30

Geplaatst door rus30 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Instrumentenpaneel eruit! Het lampje wat je wil vervangen is erin ingedraaid.

rus30 (0), 18 jaar geleden

Moh bedankt voor info maar hoe krijg ik instrumentenpaneel eruit eigenlijk???????
groetjes

flow (0), 18 jaar geleden

Daar zijn twee trekkers voor nodig om in de zijkanten te drukken links en rechts dan een kwart slag draaien en eruit te trekken,maar als je een beetje handig bent kun je ook twee las pinnen gebruiken van de diameter 2 milimeter die moet je schoon kloppen en dan blank schuren,de uiteinde op ongeveer 2 milimeter haaks ombuigen het andere uiteinde ook (haaks)laat je lager om met je hand te kunnen trekken en dan ook erin schuiven draaien een kwartslag even voelen of die achter de klok zit en dan rustig trekken. v.g. a.zlodi

Xilinx (0), 15 jaar geleden

Ik wilde nog even de afbeelding bijvoegen omdat ik hier net mee bezig ben ;) Wat me wel tricky lijkt, het stuur moet eraf om het instrumentatiepaneel eruit te kunnen halen...
[url=http://img294.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img294.imageshack.us/img294/729/i...[/img][/url]

icarfreak (0), 15 jaar geleden

Probeer eerst eens de plaat onder het dashboard eraf te halen en kijk eens of je er zo aankunt.
Heb het zelf ook al gedaan bij mijn w202 toen een lampje van de snelheidsmeter stuk was. Het is wel wringen met je hand en je kan niet aan alle lampjes maar je kan altijd eens kijken.

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Het stuur hoeft er niet af, de klok past er precies tussendoor , met een beetje verdraaien van het stuur past het precies.
Doe wel voorzichtig.

mvg,
Hans.

RolandK10257 (0), 15 jaar geleden

Een tip, als je toch het paneel eruit hebt vervang dan alle lampjes. Je zult zien dat de volgende kapot gaat als hij er weer in zit. Alle lampjes zijn even oud.

tom782 (0), 15 jaar geleden

Ik zat van de week ook met dit probleempje. Unit ging wel los maar kreeg het niet langs het stuur. Maar weer terug gestopt om later nogmaals te proberen. De vraag is dus: Kan het eruit met het stuur (niet verstelbaar) erin (hierboven zegt 1 iemand ja) en zo ja. moet je daarvoor eerst de stekkers loshalen van onderen?

Meteen nog een vraagje mbt dit soort dashboards. Waar kun je het beste pixel reparaties uit laten voeren? Iemand goede ervaringen met een bepaald bedrijf?

tom782 (0), 15 jaar geleden

Gisteren maar even het stuur los gehad en de lampjes vervangen. Nu heb ik dus de airbag los gehad en het dashboard alleen nu blijft het SRS lampje branden. Enig idee waarom?

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Heb je de accupolen losgehad voordat je de airbag loskoppelde?
Ik heb ook gezegd dat het stuur er niet af hoefde.

tom782 (0), 15 jaar geleden

Had ik inderdaad gelezen maar het stuur is er in principe zo af en dat werkte net wat makkelijker. Accu is niet los geweest! Is dit bij MB juist wel nodig?

Hans4040 (310) PRO, 15 jaar geleden

Mercedes adviseerd bij werkzaamheden aan het SRS systeem,
dat de accu afgekoppeld wordt en dan 15 minuten wachten alvorens de werkzaamheden te beginnen.
Dit, om eventueel nog aanwezige spanning in condensatoren, te laten wegvloeien.

Je hebt geluk gehad, dat je de airbag niet voor je plaat kreeg!
Bij het inschakelen van de spanning mag er ook niemand aanwezig zijn in de auto, met het risico op spontaan afgaan van de airbag.
Bij montage moet er ook goed gelet worden op het juist terugplaatsen van de spiraal kabel.
Fouten in de montage lijdt tot storing.

Dus...stuur er weer af en kijken of alles goed zit.

mvg,
Hans.

ToniMB (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou het stuur laten zitten en gewoon de storingen laten wissen, die gaan er bij de airbag niet vanzelf uit. Eigen schuld trouwens, er was duidelijk gezegd dat het stuur er niet uithoeft en het laten wissen van de storingen gaat nu netzoveel kosten als het vervangen van de lampjes was geweest. Ik haal overigens nooit de accukabel los als het stuur eruit moet. Zolang er geen spanning op de airbag komt gaat het ding ook niet af, het wordt anders als je met de crashsensor bezig gaat. Dan moet op zijn minst de sleutel eruit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.