Mercedes-Benz 407: lampje brand in desboard en trillingen van de bus

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Diesel

beste meekijkers

Ik heb het volgende probleem en hoop dat 1 van jullie mij erbij kan helpen?
Ik ben in het bezit van een mercedes 407 met laadbak erachter.
Ik heb dit jaar rond Februari heb ik een lager gebroken aan de linkerkant voren , toen ik die naar de garage bracht konnen ze de lager niet meer maken op die as.
De voor as in het geheel is vervangen worden door een 2dehans vooras en waren de lagers er op nieuw erop gemaakt, maar nu komt het probleem 1 maand later begint die bus als ik rond de 50 k/m ben het rijden flink te trillen en rond de 70 a 75 k/m begint die weer heftig te trillen . Nou ben ik een tijdje ermee het rijden en wordt nog erger en er gaat altijd een lampje in het desboard branden als ik de bocht na links of na rechts neem , maar weet be god niet wat het lampje betekent , omdat ik niet in het bezit ben van een vraagbaak.
Het is een symbool een rondje met twee streepjes links en rechts en een gewichtje in het rondje .
Als iemand weet wat dit voor symbooltje is en wat het probllem zou zijn van die trillingen ben ik u zeer dankbaar.

MVG Franko

franko3231

Geplaatst door franko3231 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Franco begint het op brommen te lijken of is het trillen grof op wiel toerental . Trillen kan duiden op een losse aandrijfas naar de achterwielen, d.i. achter de versnellingsbak en/of tegen het cardan. Kijk ook of het middenlager nog met enige beweging in zijn rubber zit opgehangen . Helemaal los zodat je er langs kunt kijken ??? v.v. Succes.

franko3231 (0), 13 jaar geleden

Hoi

Ik heb je advies op gevolgdde middenlager zit nog opgehangen ik heb onder de bus gelegen ,Want kan het moeilijk zien .
ja echt brommen kan ik niet zeggen, het begint aardig te trillen en af en toe zo heftig dat het een paar minuten is en dan is het voorbij. Het trillen begint rond de 50 k/m en rond de 70 a 75 K/M .

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Als de hele wagen er van schud is het geen brommen, dan is de frequentie veel lager dus van de wielen . Hoe oud zijn die banden ? til ze stuk voor stuk op en kijk of ze nog rond zijn. Heeft de wagen lang stil gestaan dan moeten eerst de wielen op temp. komen. Ook kan het zijn dat je een balanceerlood kwijt bent. Modder aan de binnenkant van de velg kan ook nog... Loop alles na. Succes.

franko3231 (0), 13 jaar geleden

Ik ga zo meteen alles na lopen dan hoor je het snel van me de banden zitten van vorig jaar oktober er op alles nieuwe banden. groetjes franko

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 407 of stel zelf een nieuwe vraag.