Mercedes-Benz B-Klasse 2007: led verlichting

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 640940, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 80

Beste lezer,
Ik overweeg om de gehele voor verlichting van mijn MB 180 Bj. 2007 te vervangen door led lampen. Wit schijnend en dus niet blauw. Nu heb ik een set dimlicht gehad die problemen gaven met de boordcomputer. Overigens kon ik ze retourneren.
Wie heeft hier ervaring mee en welke led lampen zou ik moeten hebben?

Leo35

Geplaatst door Leo35 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz B-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Beunhaas (495) PRO, 4 maanden geleden

Waarom eigenlijk, zie je niet genoeg met de h7? lampen die er in zitten?

Leo35 (0), 4 maanden geleden

Beste Beunhaas,
Ik ben 67 jaar en heb sinds een half jaar last van grijze staar aan mijn ogen. Dat leidt er toe dat ik in schemer en donker minder goed zie. Ook tijdens auto rijden. Daarom wil ik de lampen van mijn auto vervangen door "wit" led lampen. De osram goedgekeurde lampen werden niet opgepakt door de boordcomputer. Nu zoek ik iets anders en wil ik de gehele voorverlichting, dim-, groot-, mist- en stadslicht vervangen.
Weet jij voor welke ik het beste kan kiezen?
Graag je reactie.
Groet,

Leo35

Beunhaas (495) PRO, 4 maanden geleden

Ik heb persoonlijk een schijthekel aan lui die met sterke lampen hun zichtprobleem op denken te lossen, die lichtridders komen je bij bossen tegemoet en hebben schijt aan de tegenliggers, rustiger rijden is zooooveel beter.
Op Tweakers.net loopt al jaren een draad over LED verlichting (onder Mobiliteit), kan je eens doorspitten.
LED in reflectorkoplampen is overigens nog steeds verboden en weinig zinvol.

Heino4267 (205), 4 maanden geleden

Dat laatste klopt omdat het lichtbeeld dan vaak niet meer klopt.
De door Beunhaas genoemde verblinding van tegenliggers komt door verkeerde afstelling van de lampen (vaak te hoog), en/of strooilicht en/of slechte kwaliteit lampen zonder correct lichtbeeld.
Strooilicht wordt vaak veroorzaakt door oude/vervuilde lichtunits of een slechte reflector.
Meestal is het plaatsen van LED-verlichting in conventionele kampunits kansloos, er zijn enkele merken die goedgekeurde lampen verkopen.

De melding in je boordcomputer wordt veroorzaakt doordat de auto geen gloeilampen meer opmerkt (met name de stroom erdoor) en daardoor denkt dat de lamp kapot is (LED-lampen nemen veel minder stroom op). De remedie hiertegen is "Canbus-compatible" versies van de LED-lampen te gebruiken.

Ik vervang zelf om de zoveel jaar de dimlichtlampen door gewone "garageversies" (vaak Osram): die geven weer fris licht en gaan lang mee (lees: de lichtopbrengst kakt niet in).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz B-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.