Mercedes-Benz 220: lek brandstofpomp

Bouwjaar: 1995

Ik heb een lek aan de brandstoppomp, de diesel spuit op de silentblok. De garage raadt me aan om nieuwe pomp te plaatsen. Revisie raden ze af. 142000km.
Is deze oplossing echt nodig,of maken ze me iets wijs??

jan4890

Geplaatst door jan4890 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

nieuwe pakking monteren revisie beslist niet nodig beetje garage kan dit euvel reparen[bosch brandstofpomp dienst succes]

jan4890 (0), 18 jaar geleden

Heb contact opgenoemn met revisiebedrijf Ide-Pittem (B) en die geven geen garantie op revisie, als de electronica ook niet wordt vervangen. Enkel dichtingen kosten maar 38 Euro + werk, maar kan na 1 maand terug al gaan lekken en electronica beschadigen. Revisie + electronica +- 800 Euro.Dus vervangen is enige goede duurzamen oplossing denk ik.

goudviz (0), 18 jaar geleden

Klinkt een beetje vreemd. Als hij na 1 maand weer kan gaan lekken kan die zowel oude- als nieuwe elektronica beschadigen.

Maar tegen mij hebben ze destijds verteld dat de elektronica mee vervangen moest worden omdat deze hoogstwaarschijnlijk binnenkort stuk zou gaan en dat alles in 1x vervangen handiger zou zijn.

Ik had echter de brandstofpomp er met een uurtje uit en het leek me een beetje onzin. De pomp lekte alleen, deed het verder nog perfect.
Dus geen elektronica laten vervangen. De pomp zit er nu alweer ruim anderhalf jaar en 60.000KM in en werkt nog steeds perfect.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

doen wat bas zegt. is veel goedkoper en het risico blyft hetzelfde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.