Mercedes-Benz E-Klasse 1998: Marterverjager

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 112 911, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 125

Hallo vrienden,
ik, - maar ook buurtbewoners -, worden de laatste dagen geconfronteerd met een of meerdere marters, die dan een "spelletje" spelen onder de motorkap. Bij mij is de schade op dit moment gebleven bij het kapot maken van de isolatie-/ geluidsmat onder de motorkap. Mijn vraag is, wat is nu de allerbeste manier om deze "pestkoppen" te verjagen. Ik ben al van plan om zo'n marterkastje(geluidssignalen) te kopen, maar kan ik(de +) die op de accu aansluiten, en loop ik dan niet het risico dat er storing (kan) ontstaan in de elektronica.
Ik heb al veel "gesurfd" op internet, maar een effectieve oplossing ben ik niet tegengekomen. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen aan een "middel" zodat deze dieren bij mij/ons wegblijven. Alle info zie ik met belangstelling tegenmoet. bedankt Frans

BenzE240

Geplaatst door BenzE240 (60) , lid sinds 2 weken geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz E-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1285) PRO, 2 weken geleden

Er is eigenlijk niets wat die beestjes echt weg houd.
Mijn buurman parkeerd zijn auto op een flink stuk gaas wat schijnt te werken

Heino4267 (170), 2 weken geleden

Ik kan je alleen mijn eigen ervaring vertellen:
Ik woon midden in marterland (Zuid-Limburg) en ik heb ervaring met drie auto's: een Renault Vel Satis, een Ford Mondeo en een Mercedes C200 (203).
Mijn Vel Satis was onder de motorkap helemaal opgevreten door marters en ik heb er een pieper in gezet, verder niets. De pieper heb ik direct op de accu aangesloten, de pieper is namelijk een ceramisch luidsprekertje en dat verbruikt bijna niets. Na montage van de pieper heb ik daarna (6 jaar lang) nooit meer last gehad.
Daarna dus in de Ford óók een pieper, nooit last gehad (gedurende 8 jaar).
Nu in de Mercedes ook een pieper en geen enkele last (gedurende 3 jaar).
In de straten om mij heen staan alle auto's met een rooster met kippengaas onder de motor, maar ik heb zelf nergens last mee qua marters. En nog nooit een lege accu gehad, met geen van de drie auto's (behalve de Vel Satis, maar die vrat accu's omdat het een Vel Satis was).
Ik gebruik gewoon de goedkope piepers van 22-30 Euro en die gaan niet kapot mits je ze een beetje beschermd monteert (en mét een zwevende zekering dicht bij de pluspool van de accu!).

BenzE240 (60), 2 weken geleden

Hallo Heino, fijn dat jij zo snel reageerde op mijn bericht. Ik woon in Limburg-Zuid tegen de Brunssummerheide aan. In dit uitgestrekte bos zullen ook een veelvoud van die "kapotmakers" zich verstoppen. Ik lees dat jij heel tevreden was/bent met de piepers. Had jij steeds piepers aangeschaft van hetzelfde merk? Kun jij mij het merk ff doorzetten. Ik ben zelf al van plan om zulke pieper(s) te kopen, merk: KEMO, bij de ANWB, waar ik ook lid van ben. Groetjes en ook nu weer bedankt. Frans

    Ik woon vlak bij je aan de Hei-Grindelweg en ik haalde de piepers (van die goedkope gele) altijd gewoon bij Heuts:
    https://www.heuts.nl/marter-afweer - Heino4267 (170), 2 weken geleden
    Hoi Heino, ik ga nu ook voor zo'n pieper en hondenhaar. Dat dit martervolk maar gaat "zwemmen" in de Rode Beek, haha!! - Benz190 (20), 2 weken geleden

kaleido 1 (1285) PRO, 2 weken geleden

Benz ook bedankt

BenzE240 (60), 2 weken geleden

Sorry Kaleido, ook jij natuurlijk bedankt voor het meedenken.

kaleido 1 (1285) PRO, 2 weken geleden

Prettige paasdagen
Ik woon op de Veluwe hier helpt niet veel tegen die beestjes , marteralarmkastje zeker niet die had mijn buurman eerst , schijnt ook nog verschil te maken wat voor auto dat je hebt , Duitse auto s hebben meer last dan Japanse bv.

    Hoi Kaleido, ik heb al een hekwerk met kippengaas onder de auto liggen, ga nu ook hondenhaar onder de motorkap aanbrengen. Bedankt voor het meedenken en verkregen info. Groetjes Frans. - Benz190 (20), 2 weken geleden

Benz190 (20), 2 weken geleden

Hoi kaleido,
ik heb vandaag van een buurtbewoner vernomen dat hij ook problemen heeft gehad met zo'n pestkop van een marter. Hij heeft toen een netje, gevuld met hondenhaar, onder de motorkap vastgemaakt, waarna bij zijn auto onder de motorkap geen marter meer "op bezoek is geweest". Ik heb zelf een Mechelse herder, die zal ik morgen "de jas" uittrekken en een bosje van diens haren ook middels een netje onder de motorkap bevestigen. Haha!, hopelijk helpt dat ook bij mij.
Fijn weekend alsmede fijne Paasdagen.
Groetjes, Frans

kaleido 1 (1285) PRO, 2 weken geleden

Klopt hondehaar doet het ook goed.

Pivavar (45), 2 weken geleden

Toiletblokje en de hond flink laten plassen rondom de auto is ook een optie. Wij hebben al jaren een frame van een vierkante meter kippengaas tussen de voorwielen, nog nooit marterschade gehad.

Benz190 (20), 2 weken geleden

Hoi Pivavar, ik heb ook al zo'n frame met kippengaas onder de auto liggen, ik ga nu ook nog hondenhaar onder de motorkap aanbrengen. Bedankt voor het meedenken en verkregen info.
Groetjes Frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz E-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.