Mercedes-Benz Mb100: MB100 remdruk plotseling weg, nu totall los

Bouwjaar: 1997

Hallo,
Ik rijd voor mijn werk in een MB100 uit 1997.
Vandaag wou ik bij het aanrijden op een rotonde afremmen maar kwam er tot mijn grote schrik achter dat ik totaal geen remdruk meer had.. trapte het pedaal zo tot op de bodem in zonder dat er wat gebeurde. 600 meter ervoor had ik nog zonder problemen geremd.heb nog een paar keer gepompt maar zonder succes.
Heb nog geprobeerd met de handrem af te remmen maar dit had ook totaal geen effect. ik reed zo'n 50 of 60 km/u en met die sneleid ben ik over de rotonde geschoten en heb een lantaarnpaal geramd.
Busje naar de garage gebracht met een sleepdienst en daar bleek dat er wel gewoon weer remdruk is.. ook het resevoir voor de remvloeistof zit gewoon vol.
Wie weet wat er gebeurd is??? het kan geen lucht geweest zijn volgens mij want de laatste keer dat de remschijven e.d. zijn vervangen was afgelopen zomer.dan had een eventueele luchtbel zich toch wel al eerder gemeld.... ??

Ik hoop dat iemand dit herkend of weet wat de oorzaak is.
m.vr.goet,
Bert

Geplaatst door

bert1217 (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ik heb ditzelfde meegemaakt met een Opel Vectra DTI. Normaal remmen en opeens voor een minirotonde GEEN REMMEN meer! Met veel kabaal de minirotonde genomen en daarna werkte alles weer perfect! Dit gebeurde nog 2 keer....... Natuurlijk zei de dealer dat dit niet kon....... Tuurlijk, dit verzin je gewoon, toch? nou, UITEINDELIJK moesten ze bakzeil halen. Bleek dat kort daarvoor de hydraulische koppelingscilinder was vervangen. Hierbij hadden ze de vacuumslang van de rembekrachtiger los gemaakt en die bleek NIET goed vast te zitten en veroorzaakte zo nu en dan VALSE LUCHT waardoor de bekrachtiging weg viel voor korte duur! Linke soep!

Santa 0

18 jaar

Klaas, wat jij hebt meegemaakt met een Opel is heel iets anders als wat bert had.
Bert had totaal geen remdruk meer en trapte het pedaal op de bodem.Dat kan door een kapotte hoofremcilinder komen (cupjes).
Bij jou werkte de bekrachtiging niet doordat er geen vacuum was, dan houd je wel remdruk maar moet ontzettend hard trappen om nog enige remvertraging te krijgen.
Overigens is het gevoel in je maag het zelfde als je zoiets overkomt.

Hans

Hans4037 0
badge

18 jaar

THIS WEL GEEN ANTWOORD OP JE VRAAG MAAR .....
ik heb dat zelfde gehad als jij gelukkig gebeurde er niks met een
MB 190 2.3 bj 88
ook in eenkeer alle remd ruk weg en potje vol met remolie
daarna is nog keer voorgekomen daarna gelukkig nooit meer
mvg herman

vraagje 0

18 jaar

Hoi Bert, als het goed is zit er in die busje van jou een ABS-remsysteem. Het verhaal wat je verteld heb ik een keer meegemaakt en daarna gelukkig nooit meer. Bij mij was het het ABS-systeem dat niet goed functioneerde en in de "war"was doordat de relais die erin zitten verkeerde signalen kregen, ik zou zeggen laat het nakijken en niet erin rijden eer het opgelost is,toch,MVG.

mr-moh 0
badge

18 jaar

Ik sluit me aan bij het antwoord van Hans w, ik denk ook de hoofdrem cilinder.
Het zelfde gehad bij een renault.
Was ook de hoofrem cilinder.

primera p11 0

18 jaar

Het zouden ook aanlopende remmen kunnen zijn waardoor er na een lange rit lucht in de leiding komt door kokende remvloeistof. Indien dit weer is afgekoeld is het remprobleem over. Dit hebben we al een keer bij een citroen meegemaakt. De dealer kon niets vinden en na de tweede keer hebben we deze wagen van mijn zwager toch zelf maar eens onderhanden genomen waarbij de remklauw rechtsvoor vast bleek te ziten en na het remmen niet helemaal goed loskwam.

PL 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.