Mercedes-Benz E-Klasse: Mercedes E-klasse 290TD Foutcode 1470

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 290 TD

Hallo

Bij ons staat een E-klasse 290 met foutcode p1470. Nu heb ik gezien dat dit van alles zijn kan. Ik heb de turbodruk regelklep al vervangen, alle slangetjes op vacuumlek gecontroleerd, de regelklep van de turbo op werking gecontroleerd. En natuurlijk alle slangen van en naar de intercooler. Het enigste wat opviel was dat er een laag olie op de onderplaat lag. Ik zag zo geen scheuren of zo. Wie weet wat ik nog zou kunnen proberen?
Alvast bedankt,

John.

KARMANN J

Geplaatst door KARMANN J PRO , lid sinds 13 jaar geleden

2 Reacties

KARMANN J PRO, 10 jaar geleden

Hallo allemaal,

Probleem zelf opgelost. De Kts uitlezer gaf aan foutcode p1470. Dit is turbodruk regelklep. Dus die heb ik vervangen. Even rijden en wat denk je, zelfde probleem. Dan maar weer zoeken naar evt. vacuumlek o.i.d.
Geen resultaat. Toen heb ik de stekker van de luchtmassaweger losgemaakt, en ben gaan rijden, en probleem opgelost. Motor loopt volluit. Maandag dus een nieuwe luchtmassaweger plaatsen.

Gr. John

arjankempeneers PRO, 10 jaar geleden

Ik denk eerder dat je kat verstopt zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.