Mercedes-Benz 220: Mercedes E220 elegance

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Haloo, Heb enkele weken terug een Mercedes E220 gekocht met 200000km op te teller.
Maniakaal onderhouden, 6 maandelijks groot onderhoud, steeds in de garage geweest.
Nu enkele dagen terug ging tijdens het rijden het lampje EDC aan ( Storing dieselmotor) !
De motor sputterde wat en ik ging aan de kant. Motor afleggen, starten en niks meer te zien of te horen, motor loopt terug prima.
Daags nadien zelfde geval....deed navraag bij de vorige eigenaar over dit probleem en al vlug kreeg ik een verhaaltje te horen dat hij ervan wist.
Was al voorgevallen, ook tijdens een reis naar Spanje, gewoon motor stilleggen en nadien terug starten, alles opgelost, zegt de man....
Deze ochtend was het terug zover...starten en na 1 km viel de wagen aan de rode lichten stil, lampje EDC brandde terug.
Terug starten en alles was terug OK....Nu wordt mij dat wel beu...Bij navraag had MIDAS de wagen al ingelezen en was er niks van foutmelding.
Ze hebben dan maar de pomp nagezien op een defecte injectie, niks aan de hand blijkt...
Er mankeert niks aan de wagen....Ze verdenken de mazout, de kwaliteit ???? denk dikke zever...maar mijn goesting is over...

Kan iemand mij hier mee helpen hoe ik dat kan oplossen, wat de echte oorzaak is, men zegt ook de MAF-sensor..men zegt zoveel !
Iemand ervaring met dergelijk probleem...Blijkbaar nam de vorige eigenaar genoegen met het herstarten van de wagen, maar ik niet !
Dit heeft een reden en ik wou ze graag kennen én oplossen...
veel dank....

fb35872757

Geplaatst door fb35872757 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Uit laten lezen op het moment dat het lampje brandt.
Dus niet de auto meer uitzetten, ook niet bij de garage voor de deur.

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

injectiepomp vervangen of reviseren kapotte elektronica , blijf bij deze reparatie weg bij midas met star is er altijd een fout code opgeslagen en uit te lezen
suc6

fb35872757 (0), 9 jaar geleden

Probleem opgelost !!!! mercedes deed meting, en bleek draadje los te liggen...veel weet ik er niet van...probleem opgelost...
Kwam door onderhoudsbeurt, aan luchtfilter of zoiets...bedankt iedereen voor de reacties....wist dat er niks ernstig aan de wagen was !
voila, zaak gesloten...

fb35872757 (0), 9 jaar geleden

Opgelost !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.