Mercedes-Benz E-Klasse: Mercedes E300 Diesel valt uit tijdens het rijden.Start weer na 5

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 300

Hallo

Ik heb hier een Mercedes E300 Diesel staan van 1996 die na een kwartier rijden zo ineens uitvalt.Zo in het niets valt hij dood en het maakt niet uit bij welke snelheid.Als ik de auto dan starten wil slaat hij absoluut niet aan. Na 5 minuten wachten startte hij weer perfect!Ook niet moeilijk aan slaan o.i.d. Toen ik weer verder reed viel hij na 10 minuten weer uit.Weer 5minuten wachten en hij deed het weer.

Wat kan dit zijn...

sensautos

Geplaatst door sensautos PRO , lid sinds 12 jaar geleden

6 Reacties

hbr PRO, 9 jaar geleden

Rechtsvoor zit een zwarte plaat, hier zitten de ecu's in en een zwart relais bakje met zekering, deze wil wel eens problemen geven. Als hij op contact staat en niet wil lopen, brandt dan het edc lampje wel?

jarno-ster PRO, 9 jaar geleden

Aan de brandstofpomp zit een zwart blok als het goed is. Dit is de elec. afsluiter van evt. het alarm dat er op kan zitten. In het verleden vaker vervangen bij dez klacht. Of het brandstoffilter zit echt helemaal dicht maar dan krijg je bij vollast en lang doortrekken dat er geen brandstof toevoer meer is, maar dit zal je vast hebben uitgesloten. ( heb 1 x een klacht van een garage moeten oplossen waarna bleek na 1.5 uur dan het brandstoffilter gewoon voor 90 % niet meer brandstof ddor gaf!!)

Afsluiter is er ook tussenuit te halen maar dan moet je even een omleiding maken in de wirwar van div. kunstof doorzichtige brandstofleidings. succes

sensautos PRO, 9 jaar geleden

Het edc lampje brand niet als hij niet starten wil.Dat het brandstoffilter dicht zit oid geloof ik ook niet want dan zou hij ook minder trekken of gaan inhouden.Het trekt perfect.Je voelt het ook niet aankomen als hij wil gaan uitvallen.Hij valt plots dood.Als hij op startblokkeing zit zou het rode lampje,links naast het stuur toch ook moeten gaan branden?

jarno-ster PRO, 9 jaar geleden

Als deze zwarte afsluiter het is krijg je zeker geen foutcode's en ook kan het alarm dit niet zien/herkennen. Zit deze zwarte kast met electroaansluiting er wel op?

hbr PRO, 9 jaar geleden

Als hij niet starten wil en edc lamp brandt niet, dan is de kans zeer groot dat het in deze relaismodule zit die ik heb beschreven, hier komt namelijk de voeding uit voor de motor ecu. Geef er maar eens een tik op als hij niet wil, kans is groot dat hij dan wel weer wil.

willy9 PRO, 9 jaar geleden

met de antwoorden wordt niets gedaan .
bedankt
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.