Mercedes-Benz Sprinter: Mercedes sprinter 316 CDI houdt in

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 316 CDI

Goedendag,

Ik heb een probleem met mijn Mercedes sprinter het is een camper met een Hymer opbouw erop.
Het probleem is dat als ik de snelweg oprij dat die de automatische versnelling eruit gooit en ik met de hand moet verder schakelen.
De motor maakt dan max 3200 toeren en houdt dus in. Ik kan dan ook niet meer harder rijden als 100 km.
Als ik de camper stil zet en gelijk weer start dan rijdt die weer goed en komt de toerenteller weer tot 4200 toeren ongeveer.
Maar ga ik weer harder rijden begint het probleem opnieuw. Camper heeft trouwens sprintshift.

Auto is bij een garage geweest. Ze hadden het gevoel dat de turbo slecht was en hebben er een andere opgezet maar probleem blijft jammer genoeg.
Het rare is dat het probleem is begonnen toen ik ABS storing had en daar was het probleem met de sensor maar dat is al opgelost. Lijkt mij niet dat het hier door gekomen is maar je weet maar nooit.
Hoop dat jullie mijn probleem snappen!

Gr. Joey

jjoey

Geplaatst door jjoey (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Eerst eens uitlezen, dan weet je waardoor de motor in noodloop gaat. Door een motorstoring gaat de sprintshift idd van de automatische stand af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.