Mercedes-Benz 170 Oldtimer: mercedes stopt als hij op lpg staat

Bouwjaar: 1973, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.5 liter

mercedes start uitstekend op benzine gaat over op lpg soms stopt hij als de verdamper warm is,is het probleem over
ik heb het idee dat de verdamper de problemen geeft,maar hoe ontdek ik dat.

jacob

Geplaatst door jacob (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 170 Oldtimer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Vermoedelijk wordt de lpg-verdamper net niet snel genoeg opgewarmd ten opzichte van (en als gevolg van ) de redelijk grote vraag aan brandstof, zeker in koude toestand. ( choke-werking ). Hierdoor ontstaat inwendig ijsvorming en dichten de klepjes van de 1e en 2e trap tijdelijk niet meer af.
Mogelijke oorzaken: 1. te dunne waterslangen naar de verdamper ( minder dan 15 mm) 2. inwendig verkalkte waterkanalen in verdamper ( te weinig doorstroming ) 3. wateraansluitingen in de vorm van T-stukken. Beter is om de verwarming van de verdamper in een doorstromende waterslang te zetten ( als dat kan ) 4. verdamper zit op het hoogste punt gemonteerd waardoor eerder kans op luchtbelvorming is.
Test- methode: verwarm VOOR de 1e keer starten de verdamper met heet water, bijv. ketel heet water overheen gieten, zodat het verdamperhuis goed warm is en start dan de auto.
Door deze manier kun je misschien net lang genoeg de ijsvorming tegen gaan.

Gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 170 Oldtimer of stel zelf een nieuwe vraag.