Mercedes-Benz C 200 KOMPRESSOR: mistlamp springt vanzelf aan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 111 955, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 120

Multifunction control module #1 zit onder de motorkap en #2 zit in de kofferbak, bevestigd aan de zekeringkast.

zwerfkat

Geplaatst door zwerfkat (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

zwerfkat (0), 6 jaar geleden

goedenmiddag, ik heb een vreemd probleem met een mercedes. het volgende is aan de hand. de mistlampen gaan vanzelf aan als je de auto op slot doet of niet maakt niet uit. gisteren was het zo dat na enkele minuten beide mistlampen gingen branden en niet meer uitgingen totdat de accu leeg is althans heb een lange tijd gewacht en ze bleven branden. de accu pool verwijdert en vandaag een remschakelaar bij rutchhen opgehaald omdat die defect was de remlichten bleven branden dat is nu opgelost. maar goed tijdje gewacht alles was uit. kom net terug en kijk brand de linker mistlamp en de rechter niet. dus probleem is verschoven naar 1 lamp die vanzelf aangaat. ik heb de sensor getest met me hand erop en als de schakelaar op auto staat gaan de lichten gewoon aan. mistlampen werken ook als ik de schakelaar aantrek. lampen gaan ook uit als ik me hand weghaal. als de moter loopt blijft wel alles uit alleen als je de motor afzet en sleutel verwijdert springt die na enkele minuten aan. wie weet iets of heeft hetzelfde meegemaakt.

kleine update. net bleven de remlichten weer branden dus aan de schakelaar heeft het niet gelegen. heel vreemd.

update 2. kijk net buiten branden ze allebij weer. ook gaan ze vanzelf weer uit en binnen een minuut weer aan en dit herhaalt zich zo een tijdje alleen op verschillende intervallen. ook na het verwijderen van de sleutel uit het slot is niet te bepalen wannner ze aangaan. de ene keer binnen een minuut de andere keer een tijd langer.

mvg zwerfkat

Hans4040 (315) PRO, 6 jaar geleden

lampen worden gestuurd door de multifunctie control modules 1 en 2.
Misschien eens laten uitlezen bij de dealer.
Vocht kan een oorzaak zijn...

zwerfkat (0), 6 jaar geleden

ik heb hem al uitgelezen met een universele lezer. krijg wel foutcodes op de voorste sam module maar die zijn ergens anders van b1029 iets met airco en b1003 waterverwarming. zal morgen dan maar langs de dealer rijden

zwerfkat (0), 6 jaar geleden

[quote=Hans4040]lampen worden gestuurd door de multifunctie control modules 1 en 2.
Misschien eens laten uitlezen bij de dealer.
Vocht kan een oorzaak zijn...[/quote]

weet jij waar ik die kan vinden. zit die in de zekeringkast of eronder. hoorde ook van de eigenaar dat van te voren de lichten uitvielen onder het rijden.

zwerfkat (0), 6 jaar geleden

was module zekeringkast, vervangen en opgelost.

Hans4040 (315) PRO, 6 jaar geleden

Mooi zo, bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.