Mercedes-Benz A-Klasse: moeilijk aanslaan

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo. Deze Mercedes A160(168 chassis) slaat moilijk aan wanneer motor koud is.( beneden ongeveer 10 graden C). De motor slaat moeilijk aan ,je moet hem lang doorstarten,en wanneer je hem aan de gang krijgt en in de versnelling zet(automaat) slaat ie af(De belasting is te veel!)Ook soms zal ie aanslaan, en dan bijna meteen weer afslaan.Het lijkt of ie niet genoeg benzine krijgt(op arm mengsel lopen).We hebben het benzine filter vernieuwd, we hebben de motor uitgelezen, maar er zitten geen kodes in, behalve eentje voor CAN communicatie met de gearselector.De benzine druk is ietsjes over 2 Bar tijdens het starten. Met warme motor is de druk 3.4 Bar bij stationair draaiende motor. Wanneer de auto eenmaal loopt lijkt er niets aan de hand te zijn, en loopt ie verder goed. Heeft iemand van jullie Mercedes specialisten advies voor ons?

John5720

Geplaatst door John5720 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mbmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

lijkt mij een brandstof probleem druk hoort ongeveer 4 bar te zijn ook bij het starten vaak gaat de pomp kapot 2bar vind die al niet lekker haal de beplating er eens onderuit en geef een paar klappen in het midden van de tank daar zit de pomp mogelijk dat je meer druk krijgt weet je het zeker.succes theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.