Mercedes-Benz Vito: montage multiriem vito W638

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 611

De multiriem van mijn 108 CDI is aan vervanging toe. Eraf was gemakkelijk gewoon doorgesneden ik heb gezien er zit een automatische riemspanner op mijn vraag is hoe krijg ik deze "ontspannen" om de riem erop te kunnen leggen en hoe krijg ik hem daarna weer op de juiste riemspanning ingesteld?

Wie kan mij dat vertellen?

Atoom56

Geplaatst door Atoom56 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jogr63 (0), 13 jaar geleden

Met een sleutel 17 de spanner draaien (is eigelijk een grote torx maar 17 past ook) de riem omleggen en de spanner weer lossen spant zichzelf op de goede spanning.

Atoom56 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de oplossing het is soms zo simpel je moet het maar weten.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is geen grote torx, maar gewoon een 12-kant 17mm. Je kan ook een klein boortje gebruiken om de spanner te blokkeren in ontspannen toestand. Er zit namelijk een gaatje in het huis van de spanner. Je kan dan rustig de riem er op leggen waarna je deze op spanning brengt door het boortje weer te verwijderen.

Atoom56 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de oplossing ik meende al gezien te hebben dat het geen tork was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.