Mercedes-Benz C-Klasse: motor geluid boven 100 km/u

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 200 compressor

Hoi,

mijn 200 compressor maakt op de snelweg boven de 100 km/u een geluid dat lijkt op het rijden zonder luchtfilter, in het luchtfilter huis heb ik isolatiemateriaal gedaan (lijkt iets minder te zijn) heeft iemand hier ervaring mee? alle spanrol lagers zijn vervangen zou het kunnen dat het lager van de compresoor eventueel kapot is dat voor lawaai zorgt bij het belasten van de motor? als ik het gas loslaat is het geluid na een aantal seconde weg

alvast bedankt
gilles

gillessr

Geplaatst door gillessr (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Geluiden zijn moeilijk. Hoor je de compressor zelf of het effect van de compressor?
Of te wel, kontroleer eens de slangen van de compressor naar inlaatspruitstuk, misschien zit er ergens een scheur.
Of laat de dealer er even naar luisteren.

gillessr (0), 14 jaar geleden

Hoi Oldford,

het lijkt op een lagergeluid (zagend) maar bij de inlaat maakt de compressor een sterk aanzuiggeluid (als de motor koud is geeft hij de volle druk en is dit goed hoorbaar) na enige tijd blaast hij de druk af en is dat zuigende geluid ook verdwenen. hij verliest nergens druk.
aan de computer geeft hij bij onbelast vol gas tot 0,2 bar overdruk. zijn geen storingen gemeld.
als je met de hand aan de compressor poelie draait voel je wel wat maar krijg niet de indruk dat het een lager is (compressor draait natuurlijk wel erg hard zodat ik dat met de hand niet kan nabootsen), maar misschien is dit normaal? is een lager van de compressor los te vervangen?
zou dit eventueel in een verkeerd werkend ontstekingsysteem kunnen zijn?

alvast bedankt voor de info

gilles

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

uitlaatspruitstuk een goed opbreuk controleren waar ze aan de flens gelast zijn meestal 1 en 2 cyl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.