Mercedes-Benz E-Klasse: motor loopt op 3 poten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: e200

Allereerst nog de beste wensen
Het probleem dat ik heb dat hij af en toe op 3 poten loopt de compessie is gemeten en bougies vernieuwd maar nog steeds hetzelfde
Groetjes Joop

glerum

Geplaatst door glerum , lid sinds 17 jaar geleden

6 Reacties

nic PRO, 14 jaar geleden

controleer de bougiekappen en bobine`s controleer welke cilinder hij mist en wissel deze kappen en bobine om te zien of je het probleem naar een andere cilinder brengt. Je kan hem ook uit laten lezen bij dealer dan zien ze meteen wat het probleem is kost je iets geld maar is wel de makkelijkste weg bovendien als je te lang doorrijd kun je katalysator beschadigen deze is prijzig
Er zijn bovendien nog meer dingen die dit soort storingen kunnen veroorzaken.

glerum, 14 jaar geleden

Hallo Nic

Bedankt voor je reactie
Ik wilde hem uit laten bij van Dijk maar daar konden ze niet in het motormanagement komen als ik hem liet staan konden ze wel een diagnose stellen a €87 per uur ex btw dit maar niet gedaan .Dus naar een andere garage gezocht die hem ook uit kon lezen uiteindelijk vondt ik er een die het wel kon, maar ook niet achter het probleem kwam en net wat je zei de bobine,s verwisseld maar nee toen heeft hij de verstuivers doorgeblazen de injectie ook en nu loopt hij een paar dagen goed maar dat was de vorige keer ook dus nu maar afwachten.Wel heeft deze garage niets gerekend de eigenaar zij wacht maar een paar weken af en doet hij het weer kom je weer terug zoeken we weer verder.
Mvg
Joop

classicman, 14 jaar geleden

probeer s de bougieafstand iets kleiner te maken (0,6)
is een kleine ingreep,kost niks en kan ook geen kwaad.

mvg,
jouke

nic PRO, 14 jaar geleden

veranderen bougieafstand werkt juist aafrechts dus niet doen zeker niet naar 0,6

michael7688, 14 jaar geleden

Hallo ik heb hetzelfde probleem gehad met onze c180. Ik had dus 1 bougiekabel kapot. Hij loopt weer op 4 cilinders. Gr Michael.

classicman, 14 jaar geleden

ik had dezelfde symptomen als Glerum,heb daarbij bougieafstand verkleint,wat toen wel degelijk geholpen heeft (ahum,voor 2 dagen dan) want later bleek dat mijn bobine niet helemaal lekker meer was.
Kortom,bougieafstand verkleinen is inderdaad niet de goede oplossing....sorry,je had gelijk Nic.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.