Mercedes-Benz E-Klasse: motor slaat af tijdens het rijden hoe kan dat ?????

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel

Ik had een probleem : de motor van de auto slaat zomaar af als ik hem opstart start hij wel meteen maar soms moet ik wachten.het afslaan van de motor gebeurd meestal als die stil staat of als je langzaam rijdt. ik heb het laten uilezen maar er was geen probleem. waardoor zal het eigenlijk komen a.u.b??

sabri

Geplaatst door sabri (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Sabri,

Deze vraag heb je gister ook gesteld het is niet nodig om dit nu weer opnieuw te doen,op deze manier gaan de antwoorden als die komen door elkaar heen lopen.

Hans

Dirk124-300E (0), 17 jaar geleden

Hoi Sabri,

Bij mijn 124 300E (exact zelfde problem) was het het brandstofpomprelais. Vervangen duurt ongeveer 30 seconden; auto start en rijdt perfect... Laat even weten of het is gelukt...

haedele (0), 16 jaar geleden

Ik vraag me af of ik hetzelfde heb. Even wat info. MB W 124 300E Aut 1987. kop en distributie perfect gereviseerd bij keizer doetinchem. kort daarna bleek de bobine stuk. helemaal stil gevallen (wegenwacht zei dat er iets verbrand was) na vervanging bobine weer goed. loopt strak door tot 6000 rpm en meer. druk genoeg. Maar...
Hij slaat af na koude start na 1 km of drie minuten. Vooral wanneer ik gas terugneem of voor een stoplicht sta (leuk al die mensen achter je). Ik moet dan 20 tellen wachten en dan start hij weer . Kort daarna soms nog een keer en daarna geen probleem. Niet bij hoge snelheden. Sinds kort start hij soms ook niet als ik even koud gereden heb en dan uitstap voor een boodschap en dan weer weg wil. Het wordt steeds erger. Het is pas na de revisie opgetreden. Bougiekapels(em bobine) zijn verieuwd. Zou het ook het brandstofpomprelais kunnen zijn? Of is het de ontstekingsmodule?
Hij doet het vooral in voor en najaar. het is niet afhankelijk van volle of lege tank.
Wellicht nog het volgende: Mechanisch benzine metertje kan niet verder terug dan tot 1/4 vol. lampje reserve vloiestof doet het gelukkig wel. benzinepomp huilt als tank bijna leeg is. Keizer heeft de pomp met vlotters er uit gehad. druk is goed (zie boven).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.