Mercedes-Benz C-Klasse: motor slaat spontaan af

Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 cdi

hoi, beste lezers ik heb een mercedes C 220 cdi (W202) uit bouwjaar 2000. De auto is altijd goedgeweest alleen een paar weken geleden bij koude start draaide hij niet regelmatig bij toeren. Ben vorige week bij garage gegaan en zagen dat de hogedrukpomp of anders te noemen de brandstoftoevoerpomp lekte. Nou heb die vervangen en sindsdien wilt ie heel moeilijk starten en als ie start slaat ie spontaan af.De ene keer tijdens het rijden of bij stilstand. het lijkt of ie geen diesel krijgt. We hebben de oude ook teruggezet en zelfde probleem hebben weer een andere pomp geprobeerd en lukt ook niet. het lampje wat af en toe aanslaat als de auto uitvalt is epc. We krijgen voor de rest ook geen andere foutmeldingen bij het uitlezen. De garage begrijpt het ook niet meer. als ie uitvalt en je zet em eers op alrm en daarna van alarm af dan start ie het snelst. De ene keer kun je mischien 2 km rijden de andere keer nog een eens 200 meter.

Weet iemand wat dit kan zijn en waar ik evt naar moet kijken?
De injectoren heb ik ook laten testen en die lekken niet.


Mvg, Elkoubie

c220 cdi

Geplaatst door c220 cdi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

aquariaan (0), 14 jaar geleden

sorry maar ik heb geen oplossing, alleen gebeurde mij dit gisteren precies hetzelfde, met dezelfde auto zelfde bouwjaar een automaat combi, 307000 km, reed netjes 80 opeens ging het epc lampje branden en alles viel daarna uit, 1x opnieuw gestart en 100 meter gereden daarna weer hetzelfde de auto staat in de garage en word maandag nagekeken 1e reactie monteur was brandstofpomp duur grapje, maar hoor volgende week meer mvg albert

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

de O-ringen op de brandstofleidingen hebt u deze ook mee vervangen en de o -ringen op de raildruksensor nazien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.