Mercedes-Benz A-Klasse: Multiriem eraf gelopen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdi

Beste forumleden,

Mijn Multiriem/poly V belt is er af gelopen en ik heb het kunststof plaatwerk en 2 geleidewieltjes gedemonteerd. Ik begrijp niet zo goed waarom hij er af gelopen is want de geleide rollen en lagers zijn nog prima. De spanner geeft behoorlijk weerstand want het vel ligt al van mijn handen tijdens het inveren met een bandenlichter. De riem zelf ziet er ook prima uit en AC en dynamo poulies lopen prima en zijn zover ik kan zien niet beschadigd.

Iemand een idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn. Er staat op de multiriem 2008 en dat zal denk de fabricagedatum zijn.


Gr Jaap

JaapVeld

Geplaatst door JaapVeld (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Marjacq (0) PRO, 9 jaar geleden

Zal waarschijnlijk het spannerelement zijn , wanneer de multiriem gemonteerd zit en de spanner dus onder spanning staat komt het voor dat deze scheef gaat staan.
Het loopwieltje staat dan niet meer in lijn met de rest van de poelies .
Controleer ook de krukaspoelie op axiale ruimte , i.v.m. rubber trillingsdemper.

JaapVeld (0), 9 jaar geleden

IK heb de riem er weer opgelegd en ben eens gaan kijken als ie loopt of ik iets kon zien. Het lijkt of het bovenste geleidewiel de dader is want bij de bovenste loop slaat de multiriem wat op en neer. Zo zal hij er ook wel afgelopen zijn. (lijkt wel of ie een beetje ovaal is want het lager is prima)

De krukas poelie krijg ik geen beweging in dus het lijkt goed. Zal toch het blok moeten laten zakken als ik het zo hoor ... ouch daar zit ik niet op te wachten zonder brug ;-)

Alvast bedankt voor het meedenken.

Gr Jaap

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Controleer ook het (mits aanwezig) het vrijloop lager , van de dynamo.

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Schakel de airco ook eens in,misschien zit de compressor vast en loopt dan de riem eraf.

willy9 (0) PRO, 9 jaar geleden

hoe is de aslagering verlopen

JaapVeld (0), 9 jaar geleden

Ik heb hem weggebracht naar een garagebedrijf. Ik had te weinig werkruimte onder de auto voor deze klus. Dus ik wacht af wat er vervangen is. Ik laat wel het loopwielen/spanblok zo wie zo vervangen.
Hopelijk volgende week klaar dus dan meer nieuws.

Gr Jaap

JaapVeld (0), 9 jaar geleden

Het euvel was de vrijlooppoulie van de dynamo. Dus opgelost met dank aan de meedenkers.

Gr Jaap

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Bedankt voor de terugmelding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.