Mercedes-Benz C180: Nare geluiden

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Mijn auto, een C180 uit 1996, maakt een jankend/huilend geluid. Het is een beetje vergelijkbaar met een gehuil van een kompressor motor.
Zoals jullie wellicht kunnen raden heeft mijn auto geen kompressor.
In ieder geval, het geluid is toerental afhankelijk. Dus hoe hoger het toerental hoe hoger het jankgeluid.
Wanneer ik de auto start in zijn koude toestand treedt het jankend geluid pas op na 3-4 seconden en daarna is het ook blijvend aanwezig. Dus voor die eerste 3-4 seconden is er geen gejank aanwezig. Wanneer ik de auto start in zijn warme toestand is dit direct aanwezig.
Wat kan het zijn? Dynamo? Een lager?

Een andere onverklaarbaar geluid is het kloppend/bonkend geluid wanneer ik de kachel aanzet. Deze klopt/bonkt regelmatig om de 3 seconden. En het gebonk/geklop is licht voelbaar wanneer ik mijn hand op de dashboard leg.
Met airco aan is dit geluid niet aanwezig. Ik heb een automatische climate control in de auto zitten.

Een andere geluid is een zacht tikkend/ratelend geluid die je eigenlijk alleen kan horen wanneer de auto warm is.
Het ritme van de ratel/tik is toerental afhankelijk. Hoe hoger het toerental hoe sneller de ratel/tik geluid. Het lijkt wel aan de kleppen te liggen maar het is echter een zachte tik/geratel.
Ik gebruik 10W40, kan het daar aan liggen?

Ik kijk uit naar een spoedige reactie.
Bij voorbaat dank.

Alwing

Geplaatst door Alwing (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wqjk45 (0), 18 jaar geleden

Moeilijk om daar zo iets van te zeggen, Het kan best je compressor zijn, ja die van de airco. dat kan ook de andere geluiden wel verklaren, ook veroorzaakt door de airco.
Het zacht tikkend-ratelend geluid, waarschijnlijk uit de motor, Laat het maar eens horen bij de mb garage. Het kan best zijn dat er Niets aan de hand is, maar je weet maar nooit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.