Mercedes-Benz M-Klasse: negatieve spanning op aansteker

Bouwjaar: 2003

Klein elektrisch probleem maar vervelend,

ik ben geen roker daarom had ik al jaren geen aansteker gebruikt tot de dag dat ik de gps in de auto wou gebruiken.
Toen pas ontdekte ik dat het niet werkte. Na een aantal spanningsmetingen kwam ik tot de volgende constatatie:batterij ok 12,11V, aansteker achteraan 11,91V,
aansteker vooraan -0,56V.Van auto elektriciteit weet ik niet veel daarom wou ik jullie de vraag stellen: wat betekent een negatieve spanning en hoe kan ik het eventueel verhelpen?
De meting vooraan heb ik het rechtstreeks op de bedrading uitgevoerd om problemen aan de aansteker zelf uit te sluiten.

ik zou heel graag iets meer over weten

dank u bij voor baat

att

att

Geplaatst door att (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz M-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

zekering van de zigarenaanstekker in gesprongen stekkers van gps veroorzaken kortsluiting in de zigaren aansteker zekering inkast motorruimte vernieuwen F10

optie ; rechts onder dashbord is er een stekker met klepje 12V die kan u gebruiken voor uw gps zonder probleem --- bekijk uw gps stekker en uw zigarenaanseker dan zult ge het welzien het verschil

succes

att (0), 14 jaar geleden

dank u willy9 voor uw antwoord. morgen ga ik het even bekijken en dan laat ik u nog iets weten

att

att (0), 14 jaar geleden

heb de zekering f10 vervangen, het was inderdaad stuk .deze dient onder anderen ook voor de verlichting in de handschoenenkast en de verlichting naast de cosmeticaspiegel.
helaas heeft het niets opgeleverd, de twee verlichtingen en de sigarettenaansteker werken nog niet . wat kan ik nog verder doen?
ik zou het heel graag verhelpen.

vriendelijk groeten en veel dank voor uw steun

att

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

De stekker aansluiting asbak -zigarenaansteker zit er toch op gemonteerd -- controleer dit eens (gebeurd wel eens dat die eraf is gegaan)
hebt u gezien dat zekering F 10 op het blad in het deksel zekeringkast ook dient voor de zigarenaansteker ( anders de zekering opzoeken die voor de aansteker dient en nazien)
de andere zekeringen hebt u vermoed ik toch ook nagezien

u hebt het nu ook nog over twee verlichtingen die niet werken - welke bedoeld u een beetje uitleg
groetjes

att (0), 14 jaar geleden

dag willy9

de aansluiting op aansteker zit goed aan vast. de zekering f10 dient inderdaad voor de aansteker maar ook (zoals ik bij het vorig berichtje vermelde)voor het lampje in de opbergvak aan de bijrijder zijde (in de handleiding wordt ook aangeduid als handschoenenladje) en ook voor het lampje naast de spiegel altijd aan de bijrijder zijde. deze lampjes gaan automatische aan als men het ladje opent of de spiegel wil gebruiken.als de zekering f10 stuk is, de aansteker en de lampjes werken niet meer(deze drie onderdelen zijn afhankelijk van de zekering f10). ik heb ook de andere zekeringen bekeken en zijn allemaal goed. maar er zijn ook andere zekeringen (denk ik !) met de letter K en hebben de vorm van blokkjes.voor wat dienen ze?

dank voor uw steun

att

att (0), 14 jaar geleden

probleem is opgelost.

deze morgen ben ik nog even gaan kijken naar de auto en heb een aantal k zekeringen die volgens mij wat los zaten eruit gehaald en weer ingezet. daarbij gingen de twee boven besproken lampjes weer aan .na een test aan de aansteker bleek deze goed te werken.

nogmaals dank willy9 tot kijk

att

willy9 (0) PRO, 14 jaar geleden

ik hebt nog op de schema 's aan 't zien geweest maar ben niets tegen gekomen welke het probleem zou kunnen te weeg brengen --fijn dat het opgelost is -maar wel de stekker zijkant tunnel gebruiken voor uw gps best

de k-blokjes zijn relais voor diverse instrumenten zoals starter -esp -enz staan ook vermeld op het deksel zekeringkast

veel plezier nog met uwe ML groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz M-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.