Mercedes-Benz Sprinter 2012: noodloop Sprinter 313CDI automaat

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 95

Hallo,
Ik heb een mercedes sprinter 313 CDI bj. 2012 en heb vaak een motorfout waarbij tijdens het rijden het oranje motorlampje gaat knipperen, waardoor de motor in noodloop gaat. Tijdens de noodloop schakelt de automaat heel laat zodat ik met de hand moet Schakelen D+. In de winterperiode heb ik totaal geen problemen gehad, maar als de temperatuur hoger wordt dan 16 graden dan schiet hij meerdere keren op een dag op storing. Als de gelegenheid zich voordoet bijvoorbeeld bij een rood verkeerslicht moet ik de motor tweekeer opnieuw starten, zodat de storing wordt opgeheven. Kan iemand mij zeggen wat hier de oorzaak van kan zijn wand dit is bloed irritant.

sprinter01

Geplaatst door sprinter01 , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267, 3 maanden geleden

De motor gaat niet in noodloop doordat het oranje lampje gaat knipperen, maar de motorcomputer constateert een defect waardoor de noodloop wordt geactiveerd. Het knipperende oranje lampje brengt daarvan de bestuurder op de hoogte.
Laat eerst de auto uitlezen en kijk welke melding daaruit komt. Maak daarvan een foto en zet die hier neer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.